Η Μελάνια Τραμπ είναι καθολική -Η πρώτη, μετά τους Κένεντι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Η Μελάνια Τραμπ είναι καθολική -Η πρώτη, μετά τους Κένεντι

Λίγες ώρες αφότου η Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκε το Βατικανό και συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος της ευλόγησε ροζάριο, η Daily Mail αποκαλύπτει πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είναι καθολική.

Και αυτό είναι αποκάλυψη γιατί στην οικογένειά της φέρεται να μην είχαν σχέσεις με τη θρησκεία και διότι είναι η πρώτη καθολική που μετακομίζει στον Λευκό Οίκο μετά τους Κένεντι. Για την ιστορία, προηγούμενα προεδρικά ζευγάρια είχαν επιλέξει τον Πρεσβυτεριανισμό, την Ενωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία ήταν Βαπτιστές κ.α.. Η πληροφορία της Daily Mail επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της Πρώτης Κυρίας, Στέφανι Γκρίσμαν.

Η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε στο Βατικάνο όπως ακριβώς επιβάλλει το πρωτόκολλο, επιλέγοντας να φορέσει μαύρο μακρύ φόρεμα και δαντελένιο μαντήλι στα μαλλιά.


Κατά την επίσκεψή της, δεν αρκέστηκε μόνο στο να ακούσει τον Πάπα. Προσευχήθηκε σε εκκλησάκι νοσοκομείου και άφησε λουλούδια στα πόδια αγάλματος της Παναγίας, ενώ βρέθηκε και σε νοσοκομείο παίδων.

Εκεί, διάβασε βιβλίο σε ένα μικρούλη Ελληνα που χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς, κρατώντας του το χέρι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.


«Κατά την προσγείωση στο Βέλγιο, έμαθα ότι ένα νεαρό αγόρι και η οικογένειά του, που βρίσκονταν σε αναμονή για μεταμόσχευση καρδιάς, ενημερώθηκαν πως βρήκαν δωρητή», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Του διάβασα ένα βιβλίο και του κράτησα το χέρι για λίγη ώρα και τώρα η δική μου καρδιά γεμίζει με χαρά με αυτά τα νέα», πρόσθεσε.

Η Μελάνια Τραμπ είχε πει στον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό πως ανυπομονούσε να πάει στο νοσοκομείο και να δει τα παιδιά.


«Το να περνάς χρόνο να μιλάς και να ζωγραφίζεις με τα παιδιά που έχουν τόσο θετική αύρα, παρά την ασθένειά τους ήταν ένα καταπληκτικό δώρο», είπε και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος που πέρασα με τα μικρά παιδιά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα μου μείνει αξέχαστος. Θα προσεύχομαι καθημερινά για κάθε ένα από αυτά».


Δεν είναι σαφές πότε η Μελάνια Τραμπ έγινε καθολική, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι Πρεσβυταριανός και ο γάμος τους έγινε σε επισκοπική εκκλησία της Φλόριντα.

Μεγαλώνοντας ως κόρη μέλους Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σλοβενία, η οικογένειά της δήλωνε προς τα έξω πως είναι άθεοι, όπως δήλωσε στην Daily Mail άνθρωπος από το χωριό όπου έμεναν. Οπότε η Μελάνια και η αδελφή της δεν βαφτίστηκαν.

Ασαφές είναι ακόμη και το πότε βαφτίστηκε η Μελάνια Τραμπ καθολική, με την εκπρόσωπό της να μην απαντά σε σχετική ερώτηση.

Φωτογραφίες: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια: