7 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα οι λάτρεις της καθαριότητας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

7 πράγματα που κάνουν κάθε μέρα οι λάτρεις της καθαριότητας

Η καθαριότητα (και η συνεπακόλουθη αρχοντιά) θέλει θυσίες.

Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε ποια πράγματα φροντίζουν καθημερινά οι λάτρεις της καθαριότητας.Αναβάλλετε συνέχεια το σκούπισμα του καθιστικού σας; Πιάνετε τον εαυτό σας να σκαρφίζεται τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να μην χρησιμοποιήσουν οι φίλοι σας το μπάνιο σας κάθε φορά που έρχονται να σας πάρουν από το σπίτι σας για να πάτε βόλτα;

Μήπως τα μάγουλά σας γίνονται κατακόκκινα από ντροπή κάθε φορά που κάποιος φίλος χτυπάει –αναπάντεχα– το κουδούνι του σπιτιού σας; Αν η απάντηση σας στις παραπάνω ερωτήσεις είναι «Ναι», τότε μάλλον το σπίτι χρήζει γενικής καθαριότητας.H αλήθεια είναι ότι η ζωή (στο σπίτι) είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν αυτό είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Για να σας βοηθήσουμε να βάλετε το σπίτι σας σε τάξη, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 πράγματα που κάνουν σχεδόν καθημερινά εκείνοι που οι εξπέρ και λάτρεις της καθαριότητας.

1. Στρώνουν το κρεβάτι τους
Αμέσως μόλις σηκωθούν από αυτό ή προτού φύγουν από το σπίτι τους, οι φανατικοί της τάξης και της καθαριότητας, φροντίζουν να στρώσουν το κρεβάτι τους. Αν δεν θέλετε να κάνετε...αιώνες για να το στρώσετε στην εντέλεια, δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε απλά τα μαξιλάρια από αυτό και να τραβήξετε το σεντόνι προς τις άκρες του έτσι ώστε να «εξαφανιστούν» τυχόν ζάρες από την επιφάνειά του.
Ακόμα και με αυτόν τον απλό κι εύκολο τρόπο, θα καταφέρετε να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται πιο όμορφο και περιποιημένο.

2. Αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων κάθε πρωί
Κι όμως αυτή η κίνηση θα κάνετε εύκολο το πλύσιμο των πιάτων το βράδυ και δεν θα ξαναντικρίσετε στοίβες από άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη σας ποτέ ξανά.

3. Βάζουν πλυντήριο κάθε μέρα
Αν βάλετε πρόγραμμα στο πλύσιμο των ρούχων, θα κάνετε το στέγνωμα και το σιδέρωμά τους πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί με τα μικρά και συχνά πλυντήρια θα αποφύγετε την θέα μιας γιγάντιας στοίβας από ρούχα, σεντόνια, κ.ά. Ακόμα κι αν το καθημερινό πλύσιμο σας φαίνεται υπερβολή, δεν έχετε παρά να βάζετε πλυντήριο 2-3 φορές την εβδομάδα.

4. Τακτοποιούν τα (μικρο)πράγματά τους ...τοποθετώντας τα σε καλάθια και κουτιά αποθήκευσης
Μπορεί να σας φαίνονται μπελάς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτός είναι πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βάλετε σε τάξη τα πράγματά σας αλλά και να μην τα χάνετε ποτέ.
Τα καλάθια και τα κουτιά αποθήκευσης είναι ο σύμμαχός σας στην τάξη, την καθαριότητα και τη διακόσμηση!

5. Δεν είναι αναβλητικοί
Τα ρούχα που παραγγείλατε από το αγαπημένο σας site μόλις κατέφτασαν; Μην χάνετε χρόνο: βγάλτε από το κουτί τους, βάλτε τα στην ντουλάπα σας και πετάξτε το πακέτο στο οποίο ήρθαν στα σκουπίδια. Όσο αναβάλλετε τέτοιες απλές διαδικασίες, τόσο πιο πολλά άχρηστα πράγματα μαζεύονται στις γωνίες του σπιτιού σας.

6. Βάζουν τα ρούχα στην ντουλάπα
Οι λάτρεις της καθαριότητας δεν αφήνουν ποτέ... κενά στη ντουλάπα τους. Τι εννούμε με αυτό; Ότι όταν επιστρέφουν στο σπίτι από τη δουλειά, βγάζουν τα ρούχα τους αλλά δεν τα αφήνουν στο πάτωμα, το κρεβάτι, τις πολυθρόνες ή τον καναπέ. Αντίθετα, τα βάζουν ξανά στη θέση τους με αποτέλεσμα το σπίτι τους να μη φαίνεται ποτέ ακατάστατο!

7. Καθαρίζουν λίγο κάθε μέρ
Κι όμως αυτή η τακτική μπορεί να σας φαίνεται κουραστική αλλά δεν είναι καθόλου, ενώ είναι σούπερ αποτελεσματική αν θέλετε να δείτε το σπίτι σας να αστράφτει στο λεπτό! Καθαρίστε τις κατσαρόλες, τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα σας αμέσως μετά τη χρήση τους ή σκουπίστε το υπνοδωμάτιό και την κουζίνα σας όσο περιμένετε να ξεκινήσει η αγαπημένη σας σειρά.

Πηγή: spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: