4 "τρικ" για πιο τακτοποιημένο σπίτι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

4 "τρικ" για πιο τακτοποιημένο σπίτι

Για τους πολυάσχολους ανθρώπους της ζωής και του πολιτισμού, υπάρχουν τρικ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φαίνεται το σπίτι τακτοποιημένο;
Είναι γεγονός πως στην εποχή της υπερκατανάλωσης οι περισσότεροι έχουμε άπειρα πράγματα στο σπίτι τα περισσότερα από τα οποία είναι μάλλον άχρηστα.
Αποτέλεσμα αυτής της συσσώρευσης αντικειμένων είναι να γίνεται πιο δύσκολη τόσο η καθαριότητα του σπιτιού όσο και η τακτοποίησή του. 

Υπάρχουν όμως κάποια "τρικ" για να δείχνει το σπίτι πιο τακτοποιημένο:

1. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει συνήθως ΕΝΑ έπιπλο που καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια (π.χ. στην κρεβατοκάμαρα το μεγάλο κρεβάτι, στο σαλόνι ο μεγάλος καναπές, στο χωλ το γραφείο, στην τραπεζαρία το μεγάλο τραπέζι κτ.λ.). Αυτό το ΕΝΑ τακτοποιούμε και καθαρίζουμε.

2. Το πάτωμα. Σκουπίζουμε χωρίς να πτοούμαστε από την ακαταστασία που υπάρχει τριγύρω. Αποτέλεσμα: άνω κάτω η κρεβατοκάμαρα; Ναι, αλλά με άψογα στρωμένο το κρεβάτι και καθαρό πάτωμα το μάτι δεν εστιάζει στην ακαταστασία. Χάλια η κουζίνα; Ναι, αλλά με καθαρό τραπέζι και ούτε ένα ψίχουλο στο πάτωμα το μάτι δίνει άλλο μήνυμα στον εγκέφαλο.

* Ειδικά για την κουζίνα: εάν δεν ενδιαφέρει μόνο η οφθαλμαπάτη αλλά και η σωστή οργάνωση, ο νεροχύτης πάση θυσία δεν πρέπει να έχει στοιβαγμένα άπλυτα πιάτα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα πλύνουμε άμεσα (αυτό μπορεί και να περιμένει). Ο νεροχύτης όμως πρέπει να 'ναι ελεύθερος και καθαρός. Ο άδειος νεροχύτης εκτός από καλή οφθαλμαπάτη οργανώνει και τις δουλειές μέσα στην κουζίνα.

3. Οθόνη της τηλεόρασης : προσδίδει αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας το να την περάσουμε με ένα καλά στημένο πανάκι που το έχουμε βουτήξει σε μαλακτικό ρούχων.

4. Άπειρα ρούχα που είναι όχι τόσο καθαρά για να μπουν στην ντουλάπα ή το συρτάρι αλλά ούτε τόσο βρώμικα για να μπουν στο πλυντήριο. Αποτέλεσμα; Τα βλέπουμε πεταμένα εδώ και εκεί ή κρεμασμένα ολούθε. Ένα καλάθι φύλαξης παιχνιδιών που και αερίζεται και δεν πιάνει χώρο, είναι ιδανικό γι' αυτήν τη δουλειά. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τις κάλτσες σπιτιού – αυτές που δεν είναι ακόμα για το πλυντήριο. Ένα καλάθι πλαστικό για τα φρούτα τοποθετείται σε κάποιο κατάλληλο σημείο του σπιτιού κι έτσι μικροί και μεγάλοι τις βρίσκουν άμεσα!
Σοφία Μαρίνη

Πηγή praktikesidees

Δεν υπάρχουν σχόλια: