5 γρήγορες και λαχταριστές λύσεις για το σχολικό κολατσιό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

5 γρήγορες και λαχταριστές λύσεις για το σχολικό κολατσιό

Τα παιδιά περνούν πολλές ώρες στο σχολείο κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ένα κολατσιό που θα ικανοποιήσει την πείνα τους, θα καλύψει τις διατροφικές και ενεργειακές τους ανάγκες και θα τους δώσει την απαραίτητη ώθηση για να συγκεντρωθούν και να αποδώσουν στα μαθήματά τους. Δύο είναι, ωστόσο, τα δεδομένα: Αφενός, το πρωινό ξύπνημα και οι ετοιμασίες για το σχολείο είναι ένας μικρός Μαραθώνιος για κάθε οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της. Αφετέρου, το τοστ –ο πιο πιστός σύντροφος στον αγώνα κάθε μαμάς για την ετοιμασία του σχολικού κολατσιού- καταντά αργά ή γρήγορα βαρετό. Ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν, λοιπόν, για γευστικό, πρωτότυπο και γρήγορο σχολικό σνακ;


Γρήγορη τυρόπιτα

Η τυρόπιτα αποτελεί ιδανική λύση για τις ανάγκες της (βιαστικής) οικογένειας, αφού ο κόπος και ο χρόνος που απαιτεί είναι… μια κι έξω. Ένα ήσυχο απόγευμα (όσο ήσυχο μπορεί να είναι για μια μαμά ένα απόγευμα), φτιάξτε αυτή την γρήγορη τυρόπιτα και δίνετε την καθημερινά στο παιδί ως σχολικό κολατσιό, μέχρι να τελειώσει.

Τι θα χρειαστείτε:

2 αυγά
200 γρ. φέτα, τριμμένη
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τι πρέπει να κάνετε:

Λαδώστε ένα μικρό ταψάκι (περίπου 25 επί 25 εκατοστά). Στη συνέχεια, χτυπήστε με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ μπολ τα δύο αυγά, το λάδι, την φέτα και το αλεύρι.

Ρίξτε στο ταψάκι την ζύμη και τρίψτε λίγο επιπλέον τυρί από πάνω, για πιο τραγανό αποτέλεσμα. 
Μπορείτε για έξτρα άρωμα –και αν το παιδί σας… «αφήνει»- να προσθέσετε λίγο δυόσμο.
Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία για μία περίπου ώρα και βγάλτε την τυρόπιτα από τον φούρνο όταν «χρυσίσει».

Η συνταγή προέρχεται από τη σελίδα sintagespareas.gr
Σάντουιτς με ταχίνι, μέλι και μπανάνα

Αντί για το κλασικό τοστάκι με γαλοπούλα ή ζαμπόν και τυρί, φτιάξτε μια γλυκιά και θρεπτική παραλλαγή με ταχίνι, μέλι και μπανάνα.

Τι θα χρειαστείτε:
2 φέτες μαύρο ψωμί
Λίγο ταχίνι
1,5 κ. σ. μέλι
Μισή μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Τι πρέπει να κάνετε:
Αλείψτε τις φέτες του μαύρου ψωμιού με ταχίνι και περισσότερο μέλι. Κόψτε μια μπανάνα στη μέση και, στη συνέχεια, κόψτε το ένα της μισό σε ροδέλες. (Προαιρετικό βήμα: φάτε το δεύτερο μισό επιτόπου). Βάλτε τις ροδέλες μπανάνας μέσα στο σάντουιτς, τυλίξτε το σε ένα αλουμινόχαρτο και δώστε το στο παιδί για το σχολείο.
Κολατσιό σε σακουλάκι

Αντί να δώσετε στο παιδί σάντουιτς ή φρούτο, μπορείτε να του ετοιμάσετε ένα μείγμα θρεπτικών τροφών που θα του δώσει ενέργεια και τα σβήσει (προσωρινά) την πείνα του.

Τι θα χρειαστείτε:
Λίγα αμύγδαλα
Λίγα φουντούκια
Μερικές σταφίδες
Λίγα δημητριακά ολικής άλεσης
Μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας
Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα κ.ο.κ.)

Τι πρέπει να κάνετε:
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα σακουλάκι, φροντίζοντας να το κλείσετε καλά, αλλά και να είστε γενναιόδωρη με το τρόφιμο που αγαπά περισσότερο το παιδί.
Λαχταριστό «τυρένιο» σνακ
Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε αντί να παρασκευάζετε οι ίδιοι το κολατσιό του μικρού σας, να του κάνετε έκπληξη δίνοντάς του ένα αγορασμένο από το super market, νόστιμο και θρεπτικό σνακ. Έτσι, θα έχετε και την πίτα ολόκληρη (αφού θα γλιτώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για την προετοιμασία του κολατσιού) και το… παιδί χορτάτο και έξτρα ευχαριστημένο!

Μια υγιεινή και λαχταριστή επιλογή για «αγοραστό» κολατσιό είναι τα τραγανά κριτσίνια από δημητριακά βουτηγμένα σε κρέμα τυριού. Εδώ οι οδηγίες περιττεύουν, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα προμηθευτείτε από το πλησιέστερό σας super market –ιδανική και οικονομική επιλογή για το απολαυστικό κολατσιό είναι οι «Τυροβουτιές»

Με λιγότερα από 2 ευρώ, μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί ένα σνακ όχι μόνο νόστιμο και πρακτικό (η συσκευασία εγγυάται ότι θα αποφευχθούν τα ατυχήματα), αλλά και με θρεπτική αξία, αφού το τυρί είναι πολύ σημαντική πηγή ασβεστίου! Προσθέστε τις «Τυροβουτιές» στη λίστα με τα εβδομαδιαία ψώνια σας, αγοράστε το νόστιμο σνακ, αποθηκεύστε το στα ντουλάπια της κουζίνας σας και προσφέρετέ το στο παιδί όλα εκείνα τα πρωινά που, είτε ο χρόνος είναι εναντίον σας, είτε θέλετε να το ευχαριστήσετε δίνοντας του μια λιχουδιά-έκπληξη.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης και φρέσκος χυμός

Λύση κολατσιού που αντιστοιχεί και πάλι στους γονείς που βιάζονται πραγματικά, είναι το να αγοράσετε από τον φούρνο της γειτονιάς σας ένα φρέσκο και αφράτο κουλούρι Θεσσαλονίκης και να το προσφέρετε στο παιδί σαν κολατσιό. Αν στο σχολείο του υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης τροφίμων σε ψυγείο, μπορείτε να προτείνετε να συνοδεύσει το κουλούρι του με ένα κομμάτι γραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί που συμπαθεί. Συνδυάστε αυτό το κολατσιό με έναν φρέσκο χυμό ή κάποιο φρούτο (όπως μπανάνα, μήλο ή αχλάδι που «αντέχουν» εκτός ψυγείου). Αν αγοράσετε έτοιμο τον χυμό, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει ζάχαρη –πρέπει στη συσκευασία να αναγράφεται «100% φυσικός χυμός», όχι «νέκταρ» ή «φρουτοποτό», που περιέχουν ζάχαρη.

- See more at: http://www.ingossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add