Οι μετανάστες Έλληνες μαθητές χωρίς σχολεία! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015

Οι μετανάστες Έλληνες μαθητές χωρίς σχολεία!

Σύσσωμες οικογένειες μεταναστεύουν την ίδια ώρα που η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό καταρρέει εξαιτίας του νόμου Διαμαντοπούλου που το 2011 κατήργησε ουσιαστικά τα Λύκεια του εξωτερικού.
Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές μαθητών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού δίνουν ανάγλυφη εικόνα της αιμορραγίας της χώρας αλλά και της στήριξης που χρειάζονται οι ελληνικές οικογένειες που μεταναστεύουν για να διατηρήσουν τα παιδιά την εθνική τους ταυτότητα. 

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. 

Πέρα από τους οικονομικούς μετανάστες που έκαναν οικογένεια στην Ελλάδα και επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους κυρίως στην Αλβανία και τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, η μεγάλη φυγή των ελληνικών οικογενειών έχει προορισμούς στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Πρώτος προορισμός και για τις ελληνικές οικογένειες όπως και για τους νέους επιστήμονες η Γερμανία. Συνολικά, το 2013-2014, 1130 μαθητές εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν σε δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 43 χωρών και 565 μαθητές από 50 χώρες γράφτηκαν σε ελληνικά Γυμνάσια και Λύκεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add