Βαριές κατηγορίες με αφορμή τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων με το μήνυμα για τη Γενοκτονία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

Βαριές κατηγορίες με αφορμή τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων με το μήνυμα για τη Γενοκτονία

Αριστερά η εμφάνιση με την οποία η ομάδα θα αγωνιστεί τη σεζόν 2017-2018

Ακόμα και εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή «βλέπει» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων πίσω από το σάλο που ξέσπασε σχετικά με τη νέα επετειακή φανέλα της ομάδας, η οποία –όπως έχει ανακοινωθεί– θα φέρει το σύνθημα «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», μια ευθεία αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η ΠΑΕ Ποντίων είναι ερασιτεχνική ομάδα που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.Με αφορμή και τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, ο Μιχάλης Κακουλίδης έδωσε συνέντευξη στον ρ/σ Metropolis και κατήγγειλε ότι η ομάδα έχει δεχτεί «χτυπήματα κάτω από τη μέση από το πολιτικό σύστημα, την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Θράκης» και για το μνημείο που έχει φτιάξει στο γήπεδο του Θρυλορίου.
Σε διευκρινιστική ερώτηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων είπε ότι το τουρκικό προξενείο, η «φωλιά του τουρκικού κράτους», δεν ανέχεται να σηκώνονται τέτοια θέματα στην πόλη της έδρας του. Και συνέχισε: «Πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες συνεργάζονται κάτω από το τραπέζι με το τουρκικό προξενείο, ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης».
Όπως υπογράμμισε, κάποια φερέφωνα του προξενείου κατηγορούν την ομάδα σε FIFA και UEFA, «αλλά εμάς δεν μας αγγίζει αυτό, το θέμα είναι να μην αγγίξει την τοπική ΕΠΣ και μας απαγορεύσει να εμφανιστούμε με αυτές τις φανέλες. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δεχτούμε την όποια τιμωρία, αλλά τη φανέλα δεν θα την βγάλουμε».

Το δημοσίευμα της τουρκικής «Birlik» για τη φανέλα της ΠΑΕ ΠοντίωνΟι βαρύτατες καταγγελίες δεν έμειναν αναπάντητες από τον Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος αμέσως μετά φιλοξενήθηκε στην ίδια ραδιοφωνική συχνότητα. «Τι είπε ο ξεφτιλισμένος; Εγώ θα το καταγγείλω και να έρθει να το αποδείξει», είπε εκτός εαυτού όταν ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων κατήγγειλε ότι έχει σχέση με το τουρκικό προξενείο.
Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό, και συνέχισε: «Έχει πει πάρα πολλά χωρίς στοιχεία, δεν ασχολήθηκα μαζί του. Λέει ότι θα κάνει κάτι, μια φανέλα. Δικό του θέμα. Όταν θα το κάνει και αφού το κάνει τότε εμείς σαν διοργανώτρια αρχή θα παρέμβουμε και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε, αφού πάρουμε τις νομικές συμβουλές από ΕΠΟ», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους κανονισμούς στις φανέλες των ομάδων απαγορεύονται τα πολιτικά μηνύματα. Πριν από λίγα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκό αγώνα είχε τιμωρηθεί επειδή οι οπαδοί του ύψωσαν ελληνικές σημαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: