Άνδρες: 7 πράγματα που συνήθως δεν γνωρίζετε για το δέρμα σας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Άνδρες: 7 πράγματα που συνήθως δεν γνωρίζετε για το δέρμα σας


1. Τα γυαλιά ηλίου δεν προστατεύουν μόνο τα μάτια σας

Προστατεύουν και το δέρμα γύρω από τα μάτια, από τις λεπτές ρυτίδες που ονομάζονται «πόδι της χήνας». Ακόμα κι εσείς που κοντεύετε τα 30 μπορεί ν’ αρχίσετε να παρατηρείτε λεπτές ρυτίδες γύρω και ανάμεσα στα μάτια, που προκαλούνται όταν μισοκλείνετε ζαρώνοντας τα μάτια απέναντι στον ήλιο.

Επενδύστε σ’ ένα ζευγάρι σκούρα ποιοτικά γυαλιά ηλίου, και δεν θα το μετανιώσετε.


2. Ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο να θεραπεύετε τα μικροκοψίματα?

Δοκιμάστε το μέλι, και ειδικότερα το μέλι ερείκης, που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και δρα σαν αντισηπτικό, σκοτώνοντας τα βακτήρια, μειώνοντας τη φλεγμονή και επιταχύνοντας την επούλωση της πληγής.

Καθαρίζετε το κόψιμο απαλά με ζεστό νερό, το στεγνώνετε απαλά, απλώνετε πάνω το μέλι και καλύπτετε με μια γάζα. Αποφύγετε να μουσκέψετε τη γάζα και αλλάζετε μια φορά την ημέρα.

3. Η ακμή δεν προκαλείται από το βρώμικο δέρμα


Η ακμή είναι πρωτίστως ορμονικό πρόβλημα. Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης που παρατηρούνται στο τέλος της εφηβείας και στη δεκαετία των 20, οδηγούν στην υπερ-παραγωγή σμήγματος, το οποίο συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα, δημιουργώντας σπυράκια.



4. Δώστε μια "ανάσα" στο δέρμα σας

Αν είστε απ’ αυτούς που κάνουν σχεδόν καθημερινό «κόντρα» ξύρισμα, σκεφτείτε που και που να κάνετε ένα διάλειμμα.

Αν δώσετε στις τρίχες σας μια ευκαιρία να μεγαλώσουν, θα βοηθήσετε στην απόφραξη των πόρων του δέρματος και θα μειώσετε τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα. Τώρα το καλοκαίρι, είναι ευκαιρία!


5. Ανδρική περιποίηση: απλή όσο πρέπει, αλλά όχι πιο απλή!

Η ανδρική περιποίηση πρέπει να είναι μία όσο το δυνατόν πιο απλή διαδικασία, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα. Αν π.χ. χρησιμοποιείτε το σαμπουάν και για τα μαλλιά και για το σώμα σας για να γλυτώσετε μερικά λεπτά στο ντους, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

Τα σαμπουάν σχεδιάζονται για να αφαιρούν λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Όταν τα χρησιμοποιείτε για το σώμα σας, στερείτε από το δέρμα σας τη λιπαρότητα που χρειάζεται για να παραμένει υγιές.

Αν το κάνετε για λίγες εβδομάδες, θα παρατηρήσετε τη φολιδωτή όψη στο δέρμα σας και θα καταλάβετε τι εννοούμε…


6. Ο πιο σίγουρος τρόπος να γεμίσετε τα χέρια σας με μυρμηγκιές είναι να τρώτε τα νύχια σας


Το δάγκωμα των νυχιών προκαλεί μικρά σκισίματα στο δέρμα των δακτύλων, αποδυναμώνοντας την άμυνά τους και επιτρέποντας τη διείσδυση ιών και βακτηρίων. Μεταξύ αυτών, και του ιού HPV (ιού των κονδυλωμάτων και μυρμηγκιών).

Επιπλέον, είναι εντελώς αντιαισθητικά.


7. Οι κηλίδες στο δέρμα σας αποκαλύπτουν την ηλικία σας


Οι σκούρες κηλίδες στο δέρμα σας, ειδικά στο πρόσωπο και στα χέρια, οφείλονται στη συσσωρευτική έκθεση στον ήλιο για δεκαετίες.

Εμφανίζονται πιο έντονα στο αριστερό χέρι, αφού αυτό εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο όταν οδηγείτε, και παρόλο που δεν είναι και πολύ ωραίο θέαμα, δεν είναι επικίνδυνο.

Μπορείτε να το προλάβετε χρησιμοποιώντας αντιηλιακό καθημερινά και καλύπτοντας τα χέρια σας με μακριά μανίκια.



Το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά τη διάγνωση και τη θεραπεία που θα λάβετε από το δερματολόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: