2 ώρες πριν τον σεισμό, προειδοποίησε με tweet για ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού... και έγινε στη Μυτιλήνη. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

2 ώρες πριν τον σεισμό, προειδοποίησε με tweet για ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού... και έγινε στη Μυτιλήνη.

Τι εμφανίστηκε στην Τουρκία λίγο πριν τον σεισμό στη Λέσβο;

Αίσθηση προκαλεί η πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μελντά Ονούρ, η οποία, δύο ώρες πριν τον σεισμό, προειδοποίησε με ένα tweet για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού.
«Εδώ και δύο μέρες έρχονται ειδήσεις ότι στην πόλη έφτασαν φίδια.
Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν πριν τον σεισμό του 1999.
Μην πείτε ότι δεν σας το είπα» έγραψε και ανατριχιάσαμε!

Ο σεισμός που συνέβη στις 17 Αυγούστου του 1999 και είναι μια απο τις πιο καταστροφικές στιγμές στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Ιζμίτ, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Κοτζαελί και είχε μέγεθος 7,6 Ρίχτερ. Η διάρκεια του σεισμού ήταν 37 δευτερόλεπτα.

Από το σεισμό έχασαν τη ζωή τους 17.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες ήταν και οι τραυματίες. Τεράστιες ήταν ήταν οι καταστροφές και σε σπίτια, δημόσια κτίρια και υποδομές.

Νεκρή ανασύρθηκε νωρίτερα η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε ερείπια κτιρίου στο χωριό Βρίσα, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στο Βόρειο Αιγαίο και έπληξε κυρίως τη Λέσβο.

Πρόκειται για μία 45χρονη γυναίκα που είχε εγκλωβισθεί κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της στη Βρίσα της Λέσβου και την έβγαλαν νεκρή λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το βράδυ, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους φόβους που είχαν διατυπωθεί νωρίτερα, ότι στο χωριό που έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ήταν πιθανό να υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η άτυχη 45χρονη βρέθηκε καθισμένη στην πολυθρόνα της, χωρίς να έχει προλάβει να κάνει βήμα, την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: