ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΚΑΒΙΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 20, 2017

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΚΑΒΙΑ


ΥΛΙΚΑ 
1,5 κιλό διάφορα φρέσκα ψάρια 
1 ποτ. ελαιόλαδο Άλτις 
4-5 καρότα 
2 λεμόνια 
½ κιλό πατάτες 
1 ματσ. σέλινο 
2 κρεμμύδια 
Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Υπολογίζουμε το νερό ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε. Για 2 μερίδες βάζουμε 2 ποτήρια νερό και 1 για την κατσαρόλα, όπως λένε. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το σέλινο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το καρότο ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. Αλατίζουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και βράζουμε τα λαχανικά μόνα τους για 10 λεπτά.
Περιμένοντας αλατίζουμε καλά τα ψάρια και από τις δύο πλευρές και τα περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού για να σφίξει η σάρκα τους και να μη διαλυθούν στην κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τα λαχανικά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν ανακατεούμε για να μην διαλύσουμε τα ψάρια, αλλά ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα πιάνοντάς την από τα χερούλια της. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και τα ψάρια χωριστά σε πιατέλα περιχυμένα με χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add