Γιατί δεν έδειξε η Βουλή το πλάνο με το σπρώξιμο του Κασιδιάρη στον Δένδια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Γιατί δεν έδειξε η Βουλή το πλάνο με το σπρώξιμο του Κασιδιάρη στον Δένδια

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το κανάλι της Βουλής επέλεξε να μην δείξει το πλάνο από την ένταση και το σπρώξιμο του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια.

Το περιστατικό, όπως έχει καταγραφεί, δείχνει τον Νίκο Δένδια να περνάει από τον διάδρομο, τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει: «Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;» και στη συνέχεια η εικόνα διακόπτεται και η κάμερα κάνει ένα γενικό πλάνο, στο οποίο δεν φαίνεται καθόλου το περιστατικό.

Μάλιστα ακόμη και το γεγονός ότι υπάρχει εικόνα μέχρι ένα σημείο είναι από θέμα τύχης.

Η κάμερα είχε εστιάσει μπροστά στον Ηλία Κασιδιάρη που εκείνη την ώρα μίλαγε και έτσι κατέγραψε το πέρασμα του Νίκου Δένδια και την αρχή του επεισοδίου. Μόλις ο σκηνοθέτης της Βουλής αντιλήφθηκε ότι ενδεχομένως να υπάρξει συνέχεια, άλλαξε κάμερα.

Οι οδηγίες που έχουν οι σκηνοθέτες στο κανάλι της Βουλής είναι να μην δείχνουν επεισόδια έντασης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σκηνοθέτης έχασε το περιστατικό. Όταν κατάλαβε ότι θα προκληθεί ένταση άλλαξε αμέσως κάμερα για να μην προβληθούν οι όποιες εικόνες ακολουθήσουν από το κανάλι της Βουλής και καταγραφούν. Έτσι τα σπρωξίματα και τα νερά που έπεσαν δεν φαίνονται πουθενά.

Φαίνονται απλώς βουλευτές της ΝΔ - αλλά και άλλων κομμάτων - να τρέχουν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά στη συνέχεια η κάμερα σταμάτησε να δείχνει τι συνέβαινε και περιορίστηκε σε ένα γενικό μακρινό πλάνο, με τον κ. Μπαλαούρα να φωνάζει επί ώρα την φρουρά της Βουλής. Μάλιστα, μετά από λίγα λεπτά η μετάδοση διακόπηκε, καθώς με εντολή του κ. Μπαλαούρα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Οι κάμερες είναι ρομποτικές (χωρίς καμεραμάν) και ζουμάρουν μόνο στον ομιλητή. Η πάγια οδηγία προς τους τηλεσκηνοθέτες είναι να μην μεταδίδουν επεισόδια στην αίθουσα.

Ακόμη και όταν υπάρχουν απλώς επεισόδια έντασης με φωνές από διαμαρτυρόμενους βουλευτές η κάμερα δεν εστιάζει σε όποιον μιλάει και διαμαρτύρεται φωνάζοντας, αλλά κάνει ένα γενικό πλάνο ή επιμένει να δείχνει το προεδρείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: