Τα μυστικά κόλπα της γιαγιάς για δύσκολους λεκέδες! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Τα μυστικά κόλπα της γιαγιάς για δύσκολους λεκέδες!

Πόσες φορές έχουμε τρέξει στην σιγουριά και πείρα της γιαγιάς για δύσκολες καταστάσεις;
Έτσι και με τους επίμονους λεκέδες που μόνο πονοκέφαλο μας προκαλούν. Η γιαγιά μας η καλή ήξερε πάντα τι να κάνει με τους δύσκολους λεκέδες και μας τα μετέφερε κατά γράμμα. 

Για λεκέδες από μούχλα
Μουλιάστε τα λευκά (βαμβακερά) σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά. Πλύνετε λευκά ή χρωματιστά στην υψηλότερη επιτρεπτή θερμοκρασία.

Για λεκέδες από σάλτσα ντομάτας
Μουλιάστε μέσα σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης (1:1) για μια ώρα. Μετά πλύνατε κανονικά.

Για λεκέδες από λάδια ή λίπη
Βρέξτε με λίγη βενζίνη και μετά ρίξτε ταλκ. Βουρτσίστε το και πλύνατε κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βουρτσίστε καλά αφού απορροφηθεί το λάδι από την ταλκ.

Για λεκέδες από κερί
Ξύστε το κερί που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος. Βάλτε το ύφασμα ανάμεσα σε 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας ή απορροφητική πετσέτα κουζίνας και σιδερώστε μέχρι να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί από το χαρτί. Μετά τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη και πλύντε κανονικά.

Για λεκέδες από μεικ απ
Βρέξτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε να δράσει. Πλύνε κανονικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.

Για λεκέδες από κρασί
Ρίξτε αλάτι και αφήστε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψτε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξεπλύνατε με κρύο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: