Φτιάξτε το δικό σας κεφαλάρι για το διπλό κρεβάτι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Φτιάξτε το δικό σας κεφαλάρι για το διπλό κρεβάτι

Το διπλό κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας προϋποθέτει και κεφαλάρι και αναμφίβολα είναι το κεντρικό στοιχείο της.




Όλες οι πινελιές της διακόσμησης περιστρέφονται γύρω του. Το κεφαλάρι είναι το βασικό στοιχείο που διαμορφώνει την αισθητική του κρεβατιού. Όχι μόνο ομορφαίνει τον χώρο αλλά και – σύμφωνα με το Φενγκ Σούι – δημιουργεί αίσθηση προστασίας και συμβάλει σε ήρεμο και ήσυχο ύπνο.



Αν το κρεβάτι δεν διαθέτει κεφαλάρι, υπάρχουν φθηνές, γρήγορες λύσεις και αρκετές δυνατότητες για να φτιάξουμε αυτό που μας αρέσει:



Το κλασικό

Ένα κομμάτι ξύλου κόντρα πλακέ στο φάρδος του κρεβατιού και στο επιθυμητό ύψος, καλυμμένο με βάτα ή αφρολέξ, χρησιμοποιώντας κόλλα ή μεταλλικές αγκράφες. Στη συνέχεια το ντύνουμε με ύφασμα επίπλωσης της επιλογής μας. Μπορούμε επίσης να το διακοσμήσουμε με μεγάλα κουμπιά, κορδέλες ή μπορντούρα όπως δαντέλα.


Το χαριτωμένο

Χρησιμοποιούμε αγαπημένα μαξιλαράκια για άνεση και πρακτικότητα. Στερεώνουμε στον τοίχο ένα κλασσικό λεπτό κουρτινόξυλο με ωραία τελειώματα, ράβουμε χοντρές θηλιές στα μαξιλάρια και κρέμασέ τα στην κουρτινόβεργα.



Μπορούμε φυσικά να αντικαταστήσουμε τα μαξιλάρια με ένα κομμάτι ύφασμα. Εδώ όλα επιτρέπονται: από κλασσικό βαμβακερό ύφασμα μονόχρωμο, εμπριμέ ή με μεγάλα λουλούδια, έως ψεύτικη γούνα, βελούδο και τούλι για χίλιες και μια νύχτες.



Το πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα να αλλάζουμε το ύφασμα ή τα μαξιλαράκια κατά βούληση, ώστε να ταιριάζουν κάθε φορά με το κάλυμμα του κρεβατιού.





Το τροπικό

Το μπαμπού είναι ένα φυσικό, ανθεκτικό εξωτικό υλικό που μπορεί να δώσει μια τροπική νότα στην κρεβατοκάμαρά. Αν πάρουμε μεγάλα κλαδιά του φυτού και τα δέσεις με σπάγκο, έχουμε εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για μια πιο… άγρια εμφάνιση, άφησε τα καλάμια να είναι σε διαφορετικά ύψη.





Το ζωγραφιστό

Διακόσμηση – οφθαλμαπάτη, ένα μικρό έργο τέχνης στον τοίχο! Το κεφαλάρι μπορεί να είναι κλασσικό παραλληλόγραμμο, ημικυκλικό ή ένα μοτίβο δικής σου έμπνευσης. Καλύτερα να σχεδιάσουμε πρώτα το ίχνος του πριν το βάψουμε.




Το αυτοκόλλητο

Είναι μόδα, ταιριάζουν σε κάθε τοίχο, γιατί όχι και πάνω από το κρεβάτι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία έτοιμων, αλλά μπορούμε να συνθέσουμε και δικά μας. Καλύτερα να αποφύγουμε επιθετικά σχέδια. Είναι προτιμότερο να διαλέξουμε ένα απαλό μοτίβο με καμπύλες.





Η αφίσα

Σε μια λεπτή επιφάνεια φελλού κολλάμε την αγαπημένη μας φωτογραφία (πορτραίτο, τοπίο, γενικώς ό,τι μας φτιάχνει τη διάθεση, αρκεί να είναι μια ήσυχη, ειρηνική εικόνα), αφού δώσουμε για εκτύπωση σε μέγεθος αφίσας.



Τη στερεώνουμε στον τοίχο για να δώσει την προσωπική μας νότα στην κρεβατοκάμαρα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν καλλιτεχνικό ζωγραφικό πίνακα τυπωμένο σε αφίσα.







Πηγή : bimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: