Τουριστική έκρηξη στην Ελλάδα - Ούτε δωμάτιο ελεύθερο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Τουριστική έκρηξη στην Ελλάδα - Ούτε δωμάτιο ελεύθερο!

Σύμφωνα με άρθρο της έγκυρης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelblatt, αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.Ψόφια ποντίκια ξέβρασε ο Θερμαϊκός στην παραλία της Θεσσαλονίκης! (pics)Σχετικα5 άρθρα


«Μετά το περυσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να την βγάλει από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του 1,8% χάρη στον τουρισμό. Ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council (WTTC) το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη σε 18,6% και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μέχρι το 2027 το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, με ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας», σημειώνει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

«Σε αυτό συμβάλλουν ιδίως οι Γερμανοί τουρίστες, στις προτιμήσεις των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά. Καμιά χώρα δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις των Γερμανών τόσο ψηλά όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο GfK, κατά το οποίο σε σχέση με το 2012 ,οπότε η χώρα συνταράζονταν από διαδηλώσεις, τα κέρδη των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν τριπλασιαστεί», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Στις ίδιες εκτιμήσεις έχει καταλήξει και ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης η -επίσης- γερμανική ΤUI, η οποία κάνει λόγο για αύξηση των φετινών κρατήσεων της τάξεως το 23% συνολικά προς την Ελλάδα, με μεγαλύτερο ποσοστό αυτό της Χαλκιδικής με 44%, ενώ ο τουριστικός διευθυντής της Μάρεκ Αντριτσακ /Marek Andryszak, έκανε λόγο για μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο. "Οι Έλληνες κερδίζουν από την ανασφάλεια και τις πολιτικές ταραχές στην Τουρκία αλλά και από τα δικά τους δυνατά χαρτιά: H ποιότητα των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ καλύτερες ", όπως λέει στην εφημερίδα ο κ. Αντριτσακ.

«Αλλά και ως προς τις τιμές η Ελλάδα έχει γίνει ανταγωνιστικότερη. Στην κλίμακα ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση μεταξύ 136 χωρών φέτος ενώ πέρυσι ήταν στην 31η θέση. Σύμφωνα δε με τις προγνώσεις του WTTC ο τζίρος από τον τουρισμό από 14,7 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι θα ανέλθει μέχρι το 2027 στα 24,6 δισ. δολάρια. Ρόλο κλειδί θα έχουν σε αυτό και οι Κινέζοι. Μεσοπρόθεσμα οι αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν από150.000 πέρυσι σε 1,5 εκατομμύριο». Όπως μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά στην Handelsblatt o Jim Jiannong Qian, ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κινεζικού επιχειρηματικού ομίλου Fosun "η Ελλάδα είναι ένα πολύ ασφαλής προορισμός".

Τέλος η γερμανική οικονομική εφημερίδα γράφει πως «ο κινεζικός κολοσσός συμμετέχει επίσης στο Joint Venture για την ανάπτυξη του Ελληνικού, το οποίο αναμένεται να γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες. Τα ενδιαφέροντα όμως του Fosun δεν περιορίζονται σε αυτό. Προτίθεται να συμμετάσχει και σε άλλο Joint Venture με την Friedmann Pacific Asset Management Ltd. ώστε να μετατρέψει το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος σε αεροπορικό κόμβο μεταξύ Κίνας και Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: