Σιδερώστε τα τσαλακωμένα ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου σίδερο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σιδερώστε τα τσαλακωμένα ρούχα χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου σίδερο

Όπως και να το κάνουμε το σιδέρωμα των ρούχων είναι μια διαδικασία που δεν ευχαριστεί κανέναν.
Δείτε 8 τρόπους για να μην ξαναπιάσετε σίδερο στα χέρια σας (λέμε τώρα) ή τουλάχιστον να ισιώνετε τα τσαλακωμένα σας ρούχα στο λεπτό.

Ντους
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να «σιδερώσετε» τα τσαλακωμένα σας ρούχα είναι να τα βάλετε μέσα στο μπάνιο σας την ώρα που κάνετε ντους. Κρεμάστε την κρεμάστρα σε κάποιο σημείο του μπάνιου. Οι υδρατμοί από το ζεστό νερό θα ισιώσουν τις ζάρες του ρούχου σας.

Πιστολάκι μαλλιών
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να «ισιώσετε» τα τσαλακωμένα σας ρούχα είναι αυτός. Βάλτε απλά το πιστολάκι στην πρίζα και φυσήξτε με αυτό το τσαλακωμένο σας ρούχο. Μην το βάλετε στο τέρμα. Βάλτε το στην μεσαία ταχύτητα. Σύντομα θα δείτε να φεύγει η τσαλάκα από το ρούχο σας.

Σίδερο μαλλιών
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να «σιδερώσετε» γρήγορα ένα ρούχο σας είναι να το βρέξετε ελαφρώς και να το περάσετε με το σίδερο που ισιώνετε τα μαλλιά σας.

Σπιτικό υγρό
Βάλτε σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι 1 φλ. νερό, 1 κ.γ. μαλακτικό και 1 κ.γ. οινόπνευμα και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε το ρούχο σας με το μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει. Θα δείτε ότι το ρούχο σας δεν θα είναι πλέον τσαλακωμένο.

Υγρή πετσέτα
Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο σε μια οριζόντια επιφάνεια και βάλτε από πάνω μια υγρή πετσέτα. Πατήστε την με το χέρι σας ελαφρώς. Θα δείτε πως το ρούχο σας θα σιδερωθεί αμέσως. Απλά μετά πρέπει να περιμένετε λίγο να στεγνώσει.

Κάτω από το στρώμα
Αυτό είναι ένα trick που χρησιμοποιούν πολύ οι φοιτητές που βαριούνται να σιδερώνουν. Πάρτε το τσαλακωμένο σας ρούχο, τυλίξτε το σε ρολό και βάλτε το κάτω από το στρώμα του κρεβατιού σας. Αφήστε το εκεί για περίπου μια ώρα. Αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για παντελόνια τα οποία δεν θέλουν και πολύ σιδέρωμα (τζιν και υφασμάτινα).

Νερό
Ψεκάστε απλά με νερό το ρούχο, βάλτε το σε μια κρεμάστρα και απλώστε το στον ήλιο για 1 ώρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.

Στεγνωτήριο
Αν έχετε στεγνωτήριο στο σπίτι σας βάλτε εκεί τα τσαλακωμένα ρούχα για 15 λεπτά σε μέτριο πρόγραμμα και ρίξτε μέσα 2-3 παγάκια. Όσο τα παγάκια λιώνουν θα μετατρέπονται σιγά σιγά σε υδρατμούς που θα βοηθήσουν τα ρούχα σας να ισιώσουν ακόμα περισσότερο.

Πηγή: spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: