ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά
Για τη βάση: 


1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
4 αβγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουταλιά μπαίκιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
750 γρ. σαντιγύ
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζανάκι μπράντυ
250 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
½ κιλό φράουλες κομμένες
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Για το σιρόπι: 

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

1. Χτυπάτε σε μπολ με το μίξερ το Βιτάμ Culinesse , τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψει το μείγμα. Αναμιγνύετε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, το μπαίκιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτετε αυτό το μείγμα στο μείγμα του Βιτάμ Culinesse και το χτυπάτε να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε. 
2. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνετε 25-30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς. Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε 2 δίσκους. 
3. Βάζετε τη σαντιγύ σε μπωλ. Διαλύετε τον καφέ με το μπράντυ και προσθέτετε το μίγμα στη σαντιγύ. Ανακατεύετε και βάζετε το μπωλ 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο. 
4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. 
5. Τοποθετείτε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε πιατέλα και τον βρέχετε με τη μισή ποσότητα σιρόπι. Απλώνετε το 1/3 από το μείγμα σαντιγύ, τη μισή ποσότητα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τις φράουλες, εκτός από μερικές που κρατάτε για γαρνιτούρα. Τοποθετείτε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι και τον βρέχετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνετε στην τούρτα την υπόλοιπη σαντιγύ (και στις πλευρές) και πασπαλίζετε με τη σοκολάτα. Διακοσμείτε με τις φράουλες και τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο ώσπου να τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: