Πώς συντηρείται καλύτερα το τυρί στο ψυγείο; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Πώς συντηρείται καλύτερα το τυρί στο ψυγείο;


Το κάθε τι θέλει τον τρόπο του. Έτσι και η συντήρηση του τυριού. Δες τι μπορείς να κάνεις για να διατηρείς αναλλοίωτο το τυρί της αρεσκείας σου στο ψυγείο.

Υγρασία:
Για να εξουδετερώσεις την υγρασία που παρουσιάζεται στο πλαστικό ή γυάλινο δοχείο όπου αποθηκεύσεις το τυρί (ιδιαίτερα στο καπάκι του), αρκεί να βάλεις μέσα σε αυτό 1-2 κύβους ζάχαρης.

Στέγνωμα:
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα το τυρί να στεγνώσει με την πάροδο των ημερών. Σε αυτή την περίπτωση τύλιξέ το σε ένα καθαρό πανί που θα έχεις βρέξει με λευκό κρασί: Το τυρί θα γίνει και πάλι απαλό στην υφή.
Αν όμως πρόκειται για λευκό τυρί που συντηρείται σε άλμη (όπως η φέτα), ο μοναδικός τρόπος να το διατηρήσεις φρέσκο είναι να το αφήσεις να… κολυμπάει στην άλμη του, χωρίς να τη χύσεις. Μπορείς να το ξεπλένεις, αν θέλεις, πριν το βάλεις στο πιάτο.

Συσκευασία:
Η καλύτερη συσκευασία του τυριού είναι αυτή με την οποία το αγοράζουμε. Αν όμως δεν σου αρέσει η πλαστική μεμβράνη που έχει εσωτερικά το χαρτί του μπακάλικου, μπορείς να τυλίξεις το τυρί αμέσως σε μια λαδόκολλα, ντουμπλαρισμένη εξωτερικά με αλουμινόχαρτο.Τα πολύ σκληρά τυριά μπορούν να διατηρηθούν τυλιγμένα απευθείας μέσα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Απόφυγε όμως να αφαιρέσεις το μη βρώσιμο επικάλυμμα του τυριού, γιατί λειτουργεί ως προστατευτικό στρώμα που διατηρεί τη γεύση.

Θερμοκρασία:
Στην ιδανική περίπτωση το τυρί θα πρέπει διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου μεταξύ 2 – 4 βαθμών Κελσίου και μακριά από τρόφιμα που έχουν ισχυρές οσμές. Μια λύση είναι να το απομονώσεις μέσα στο συρτάρι των λαχανικών.

Τριμμένο τυρί:
Μερικά σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι ή το τσένταρ, όταν είναι τριμμένα, μπορούν κατ’ εξαίρεση να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη – τυλιγμένα σφιχτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα φαγητού – χωρίς να χάσουν τη γεύση τους: Ασφαλώς θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο.Αυτό ισχύει βέβαια μόνο αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα. Όταν η συνταγή το απαιτεί, μπορείς να τα προσθέσεις απευθείας μέσα στο φαγητό της κατσαρόλας ή του φούρνου.

Μυρωδιά:
Αν η μυρωδιά του τυριού είναι πολύ έντονη και σε… συνεπαίρνει μόλις ανοίγεις το καπάκι της τυριέρας, λίγο αρωματικό θυμάρι σε μια γωνία του δοχείου θα λύσει το πρόβλημα.

* Μην ξεχνάς να βγάζεις το τυρί από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το καταναλώσεις. Ο λόγος είναι ότι ένα τυρί πολύ κρύο χάνει μεγάλο μέρος από την αυθεντική του γεύση.

Πηγή: bimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: