Οργάνωσε την ντουλάπα σου πρακτικά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

Οργάνωσε την ντουλάπα σου πρακτικά

Μία καλά οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο, αφού προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα ρούχα σου και τα αξεσουάρ, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλάς πολύ χρόνο για να τα βρείς.
Πολλοί ψυχολόγοι λένε πως η ντουλάπα είναι ο καθρέφτης του καθενός... μήπως το θεωρείς υπερβολικό; Μάλιστα, ισχυρίζονται πως η ντουλάπα είναι το πρώτο βήμα για να φέρεις την αλλαγή στη ζωή σου!...Αν καταφέρεις να τη βάλεις σε τάξη, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι ισορροπία και ηρεμία. Μήπως λοιπόν έφτασε η ώρα να οργανώσεις το χώρο σου;

Ακολούθησε τις παρακάτω κινήσεις ματ και θα γίνεις κορίτσι για σπίτι!
Βήμα πρώτο: ξεκίνα ψάχνοντας διεξοδικά την ντουλάπα σου και χώρισε τα πράγματα σε 4 ομάδες: σε αυτά που θα κρατήσεις, αυτά που θα βάλεις στο πατάρι, αυτά που θα χαρίσεις και αυτά που θα πετάξεις. Αυτά που θα κρατήσεις, θα πρέπει να σου κάνουν και να έχεις σκοπό να τα φοράς μέσα στην εποχή που έρχεται.

Βήμα δεύτερο: μείνε στην κατηγορία "κρατάω" και χώρισέ ανά είδος: π.χ. όλα τα παπούτσια μαζί, όλες τις ζώνες, όλες τις μπλούζες και πάει λέγοντας... Ακόμα πιο βοηθητικό θα αποδειχθεί αν τα οργανώσεις με βάση το χρώμα!

Βήμα τρίτο: προτού βάλεις στην ντουλάπα όσα σκοπεύεις να κρατήσεις, τσέκαρε αν διαθέτεις και τον απαιτούμενο χώρο! Αν όχι, προμηθεύσου με θήκες, συρταράκια και κρεμάστρες αμέσως!

Βήμα τέταρτο: έχε πάντα κατά νου το χρυσό κανόνα! Ποτέ μην χρησιμοποιείς κρεμάστρες από σύρμα! Μόνο το πλαστικό είναι ανθεκτικό και στέρεο υλικό. Το σύρμα, αναπόφευκτα θα γδάρει και θα ξηλώσει τα ρούχα σου! Επίσης, μην ξεχνάς ότι δεν φορτώνουμε μια κρεμάστρα με πολλά κομμάτια! Ένα ρούχο τη φορά φτάνει!

Βήμα πέμπτο: αφού τα κάνεις όλα αυτά, προσπάθησε να μην επιτρέψεις ξανά το χάος να επικρατήσει στη ζωή σου! Πολύ απλά, βάζε τα ρούχα στην ίδια θέση από όπου τα πήρες και δεν θα ξαναχρειαστεί να διαθέσεις πολύτιμο χρόνο για την ντουλάπα σου και μόνο!
Και μην ξεχνάς πως η καλή οργάνωση των δωματίων του σπιτιού μπορεί να συμβάλλει ακόμα και στη μείωση του καθημερινού άγχους.

Πηγή womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: