Αυτοί είναι οι 8 κανόνες που ακολουθούν στο ντύσιμο οι Ιταλοί και είναι πάντα στιλάτοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

Αυτοί είναι οι 8 κανόνες που ακολουθούν στο ντύσιμο οι Ιταλοί και είναι πάντα στιλάτοι


Είναι φινετσάτοι, πάντα στην τρίχα και παρ’ όλο που οι συνδυασμοί τους είναι ασύλληπτα ωραίοι, ποτέ δεν «καπελώνονται» από το αποτέλεσμα (Sprezzatura), αλλά το υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο.

Το ντύσιμο των Ιταλών δεν μαθαίνεται, μόνο αντιγράφεται, όπως και το γαλλικό φιλί.

Αν, λοιπόν, πιστεύεις πως οι Ιταλοί είναι μία άπιαστη κατηγορία από μόνοι τους, τότε μερικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μπεις στο κλίμα της ιταλικής φινέτσας.

Οι Ιταλοί, λοιπόν:

Έχουν στιλάτους φίλους και μιλάνε συχνά για… σακάκια.


Υπάρχουν πολλά παράδοξα περί ιταλικού στιλ. Ένα από αυτά είναι πως κάνουν έξυπνες επιλογές. Προτιμούν σακάκια από λινό και βαμβάκι, κάτι που δεν θα δεις στους Άγγλους και τους Γάλλους. Ο λόγος; Θέλουν να νιώθουν άνετα.

Έχουν εντελώς διαφορετική λογική για το «ντύσιμο στο γραφείο».

Δεν τρελαίνονται στην ιδέα της σφιχτής γραβάτας, του κλειστού και σιδερωμένου πουκάμισου. Προτιμούν ένα λινό πουκάμισο, ένα βολικό παντελόνι, ένα καπέλο (και πάντα γυαλιά). Ναι, οι ζάρες τους αρέσουν (όχι σε υπερβολικό βαθμό). Θέλουν να δείχνουν cool με τα ρούχα και σοβαροί με το ύφος τους. Όχι το αντίθετο, που είναι και ο κανόνας.

Δεν έχουν πολλά ρούχα, έχουν τα σωστά ρούχα


Αν νομίζεις πως το μυστικό τους είναι η ποικιλία, τότε αστόχησες. Το μυστικό τους είναι ο χρόνος. Αφιερώνουν πολύ χρόνο για το ιδανικό παντελόνι, το σωστό ρολόι και φυσικά τα τέλεια παπούτσια. Δοκιμάζουν όλα τα μαγαζιά της γειτονιάς τους και ψάχνουν τον ράφτη-θαύμα. Αν βρουν παντελόνι λίγο πιο στενό και πιο κοντό από αυτό που έχουν στο μυαλό τους, απλά δεν θα το πάρουν. Ξέρουν πως θα βρουν το σωστό!

Μεγάλο, αθλητικό τύπου ρολόι (μόνο)

Αρχικά δεν πάνε πουθενά χωρίς το ρολόι τους. Δεύτερον προτιμούν τα μεγάλα, επιβλητικά ρολόγια με πολλούς δείκτες και δερμάτινο λουρί. Επίσης πάντα κοιτάζουν τα sport collection… γι’ αυτούς ταιριάζουν με τα πάντα.

Το σακάκι είναι ο καμβάς και τα αξεσουάρ οι πινελιές


Ένα navy blue κουμπωμένο σακάκι είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη εμφάνιση. Δεν χρειάζονται ούτε γραβάτα, ούτε κάτι πολύ χρωματιστό. Πάντα προσέχουν να έχουν περιποιημένο πορτοφόλι και για κάποιο λόγο κοιτούν το σακάκι να δένει πρώτα με τα παπούτσια τους και μετά με όλα τα άλλα.

Έχουν όλοι ένα βραχιόλι στο χέρι τους

Ψάχνοντας να βάλουν την δική τους υπογραφή στο στιλ τους, δεν υποκύπτουν σε υπερβολές και πανάκριβα ρούχα. Ένα βραχιόλι γι’ αυτούς είναι αρκετό… αρκεί να μην έχει κανένας άλλος το ίδιο.

Γιλέκο για πάντα


Είναι πάντα σκουρόχρωμο και πολλές φορές έχει κάθετες μικροσκοπικές ρίγες. Το γιλέκο γι’ αυτούς μέσα από το σακάκι δεν είναι θέμα κομψότητας, αλλά πιο πολύ θέμα δύναμης, ωριμότητας και αυτοπεποίθησης.

Ίδιο χρώμα- διάφορες αποχρώσεις

Αν έχεις βρεθείς σε meeting με Ιταλούς τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει πως φοράνε όλοι περίπου το ίδιο χρώμα. Όπως για τις γυναίκες το μαύρο φόρεμα είναι ο ορισμός τους simple-chic, έτσι και για τους Ιταλούς υπάρχει μία παλέτα με τέσσερα χρώματα: Καμηλό, γκρι, μπλε, καφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: