23) Τεμένια: Το χανιώτικο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

23) Τεμένια: Το χανιώτικο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών

Εξήντα τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων και σε υψόμετρο 850 μέτρων βρίσκεται το στρατηγείο της επιχείρησης των αναψυκτικών Τεμένια. Να πώς συστήνει την απαρχή της η ίδια η εταιρεία στο Διαδίκτυο: «Δίδοντας το όνομα του χωριού του, Τεμένια, στα προϊόντα του ο ιδρυτής Γεώργιος Γαροφαλάκης, αντιλαμβανόμενος τη μοναδικότητα των νερών του χωριού του, πίστεψε -και όχι άδικα- ότι η παραγωγή αναψυκτικών θα ήταν η καλύτερη αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φυσικού πλούτου. Συνεργαζόμενος αρχικά συνεταιρικά με τον ξάδερφό του Νταουντάκη Ιωάννη, ξεκίνησαν με μεράκι και αφοσίωση την παραγωγή αναψυκτικών το 1954, με βάση πάντα το ιαματικό νερό του χωριού Τεμένια και χυμούς από διαλεχτά φρούτα και φυσικά υλικά που αγόραζαν από ντόπιους παραγωγούς».


Και συνεχίζει: «Τον Φεβρουάριο του 1986, μετά τον θάνατο του ιδρυτή των αναψυκτικών ΤΕΜΕΝΙΑ Γεωργίου Γαροφαλάκη, τη διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβαν τα παιδιά του, ηλικίας από 16-25 ετών, που είναι και οι σημερινοί ιδιοκτήτες. Ετσι η επιχείρηση μετατράπηκε σε ετερόρρυθμη εμπορική εταιρεία με την επωνυμία "Αναστάσιος Γαροφαλάκης και ΣΙΑ ΕΕΕ" και το 1994 μετατράπηκε σε ΟΕΕ με τον ίδιο διακριτικό τίτλο και την ίδια επωνυμία που συνεχίζει ακόμα και σήμερα».

Από το ανθρακούχο νερό, την πορτοκαλάδα, τη λεμονάδα και την γκαζόζα μέχρι το μπιράλ, το μανταρίνι και το φραγκοστάφυλο, τα αναψυκτικά Τεμένια δίνουν το δικό τους χρώμα στην εγχώρια αγορά. Και φυσικά τις γεύσεις τους...

απόσπασμα. Δείτε τη συνέχεια: http://www.enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: