15 κόλπα επιβίωσης του 1900 που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

15 κόλπα επιβίωσης του 1900 που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα!


Οι συμβουλές και τα κόλπα, υπάρχουν εδώ και αιώνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατέληξαν ως κομμάτια πληροφοριών που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Όταν λύνουμε διάφορα προβλήματα, θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να γνωρίζουμε διάφορες λύσεις που έχουν αποδειχθεί χρήσιμες και ωφέλιμες.
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, έχει μια απίστευτη ψηφιακή συλλογή παλαιών υλικών και εκτυπώσεις, με αντικείμενα όπως φωτογραφίες, χειρόγραφα και χάρτες. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τα πιο χρήσιμα αρχεία. Πρόκειται για μια λίστα με συμβουλές και κόλπα από το 1900. Κάποτε, ήταν διαθέσιμες σε συσκευασίες τσιγάρων.

Αυτές οι συμβουλές ζωής έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί ώστε να μην χαθούν αλλά να γίνουν γνωστές.

Δείτε παρακάτω 15 από αυτές.

#1 Πώς να απομακρύνετε ένα δαχτυλίδι που σφήνωσε
Για να αφαιρέσετε ένα σφιχτό δαχτυλίδι από το δάχτυλο χωρίς πόνο ή ταλαιπωρία, θα πρέπει να το αλείψετε καλά με σαπούνι. Τότε, το δαχτυλίδι θα βγει εύκολα εκτός κι αν οι αρθρώσεις σας είναι πρησμένες. Αν όμως, εξακολουθεί να μην βγαίνει, θα ήταν καλό να επισκεφτείτε ένα κοσμηματοπωλείο.

#2 Πως nα ανιχνεύσετε τη διαρροή του φυσικού αερίου
Υπάρχει κίνδυνος στην προσπάθεια να εντοπίσετε τη διαρροή του αερίου. Η μέθοδος στην εικόνα, είναι αρκετά αξιόπιστη. Απλώστε αρκετή ποσότητα σαπουνιού στο σωλήνα του αερίου που θεωρείται ύποπτη. Το αέριο θα προκαλέσει φυσαλίδες στο σημείο διαρροής και έτσι θα το αντιμετωπίσετε άμεσα.

#3 Πώς να μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά
Για να μαζέψετε γρήγορα και εύκολα τα σπασμένα γυαλιά, βρέξτε ένα μαλακό πανί ώστε να μαζευτούν και τα μικρότερα κομματάκια. Επιλέξτε ένα παλιό κομμάτι καθώς το καλύτερο είναι να το πετάξετε μαζί με τα γυαλιά.

#4 Πώς να προστατεύσετε τα πολύτιμα βάζα
Αν εφαρμόσετε αυτό το μέτρο, ο κίνδυνος να σπάσει ένα πολύτιμο βάζο, είναι μικρότερος. Απλά γεμίστε το με άμμο! Έτσι, θα παραμείνει σταθερό στη βάση του, λόγω του βάρους του. Αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική για τα βάζα περίεργου σχήματος ή επιπλέον βάρους στην κορυφή, που έχουν μικρή βάση άρα και λιγότερη σταθερότητα.

#5 Πώς να αφαιρέσετε ένα αγκάθι
Το να αφαιρέσετε ένα αγκάθι από το χέρι, είναι επίπονο. Ένας καλός τρόπος είναι να καλύψετε το σημείο με ένα μπουκάλι γεμάτο με ζεστό νερό ως το χείλος του και με ευρύ στόμιο. Πιέστε το χέρι σφιχτά στο στόμιο του μπουκαλιού. Η αναρρόφηση θα τραβήξει το δέρμα και ο ατμός θα βγάλει την αγκίδα.

#6 Πώς να κρίνετε αν ο αστακός είναι φρέσκος
Αν αγοράσετε βρασμένο αστακό αλλά έχετε αμφιβολίες ως προς την φρεσκάδα του, τραβήξτε την ουρά του προς τα πίσω και αφήστε την απότομα. Αν η ουρά βρεθεί εκεί που ήταν, τότε είναι αρκετά νωπός. Αν επιστρέφει αργά προς τη θέση της, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο αστακός έχει βραστεί και διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

#7 Πώς να κρατήσετε καθαρή τη λαβή του πινέλου
Η λαβή του πινέλου που κολλάει και έχει χρώματα, είναι αρκετά δυσάρεστη για έναν ερασιτέχνη ζωγράφο. Κόψτε ένα κομμάτι χαρτονιού και κάντε μια τρύπα. Περάστε από εκεί τη λαβή όπως δείχνει η εικόνα. Αυτό θα αποτρέψει το χρώμα από το να τρέξει.

#8 Πώς να ανιχνεύσετε υγρασία στo κρεβάτι
Για να εντοπίσετε αν υπάρχει υγρασία, τοποθετήστε έναν μικρό καθρέφτη χειρός ανάμεσα στα σκεπάσματα. Αν ο καθρέφτης θολώσει, αυτό θα είναι ένδειξη πως δεν πρέπει να κοιμηθείτε σε αυτό το κρεβάτι.

#9 Πώς να δροσίσετε το κρασί χωρίς πάγο
Αν δεν έχετε διαθέσιμο πάγο αλλά θέλετε να δροσίσετε το κρασί, μια καλή μέθοδος θα είναι να τυλίξετε το μπουκάλι σε ένα ύφασμα και να το τοποθετήσετε κάτω από το κρύο νερό της βρύσης. Αφήστε το νερό να τρέξει και σε περίπου 10 λεπτά, το κρασί θα είναι δροσερό.

#10 Πώς να κόψετε το φρέσκο ψωμί σε λεπτές φέτες
Αυτή η δυσκολία μπορεί εύκολα να προσπεραστεί. Βουτήξτε το μαχαίρι σε ζεστό νερό και κόψτε γρήγορα τη φέτα. Το ζεστό μαχαίρι κόβει απαλά και θα έχετε λεπτές φέτες.

#11 Πώς να φτιάξετε έναν πυροσβεστήρα
Διαλύστε ένα κιλό αλάτι και μισό κιλό χλωριούχο αμμώνιο σε δύο λίτρα νερού. Τοποθετήστε το μείγμα σε γυάλινα μπουκάλια τοποθετώντας το ¼ σε κάθε ένα από αυτά. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, πετάξτε το ένα ή και περισσότερα μπουκάλια στις φλόγες και θα αποφευχθεί κάθε κίνδυνος.

#12 Πώς να καθαρίσετε τις καινούριες σας μπότες
Μερικές φορές, είναι δύσκολο να καθαριστούν οι νέες μπότες. Μια πετυχημένη μέθοδος είναι η εξής: Τρίψτε τις μπότες με λεμόνι και αφήστε τες να στεγνώσουν. Μετά θα μπορούν να γυαλιστούν ευκολότερα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία με χυμό λεμονιού.

#13 Πώς να αφαιρέσετε τα μακριά καρφιά
Είναι δύσκολο να τραβήξετε ένα καρφί από το ξύλο όπως φαίνεται στο Α. Ωστόσο, δεν θα σας δυσκολέψει αν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο με το μικρό ξύλο που βλέπετε στο Β.

#14 Πώς να μεταφέρετε μια βαριά κανάτα
Η εικόνα αποτελεί χρήσιμη υπόδειξη. Ο σωστός τρόπος είναι να κρατήσετε την κανάτα όπως εμφανίζεται στο σκίτσο δεξιά. Αυτό αποτρέπει το βάρος από το να ανατρέψει την κανάτα και το περιεχόμενό της.

#15 Πώς να ανάψετε ένα σπίρτο στον άνεμο
Πρόκειται για μια κοινή δυσκολία. Ωστόσο, αν δημιουργήσετε μερικές προεξοχές όπως στην εικόνα, θα καταφέρετε να ανάψετε το σπίρτο ευκολότερα. Αυτές οι προεξοχές, θα πιάσουν φωτιά με την πρώτη και η φλόγα θα είναι δυνατότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: