12 προβλήματα σε μια σχέση που μοιάζουν μικρά (αλλά, μάλλον, δεν είναι) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

12 προβλήματα σε μια σχέση που μοιάζουν μικρά (αλλά, μάλλον, δεν είναι)


Το βρίσκω σχεδόν αδύνατο να μπεις μέσα στο φαύλο κύκλο του φλερτ και των σχέσεων και να μη βλέπεις (έστω και μία στο τόσο) σημάδια που είναι κίνδυνος - θάνατος για τη σχέση σου. Καλά, όχι και θάνατος, αλλά σίγουρα είναι μερικές αρκετά σημαντικές προειδοποιήσεις που δείχνουν ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να βρείτε χρόνο να συζητήσετε εσείς οι δύο.

Ακολουθούν 12 σημάδια που στην αρχή, μπορεί να περάσουν απαρατήρητα (ενώ ΔΕ θα έπρεπε). 

1. Πάντα στέλνεις εσύ πρώτη
Κι όταν λέμε πάντα, εννοούμε ΠΑΝΤΑ. Αν σου πει οτιδήποτε που ξεκινάει με το "ήρθε ένα τεράστιο ρακούν και μου πήρε το κινητό" να ξέρεις δεν ισχύει.


2. Δεν υπάρχεις πουθενά στο προφίλ του στο facebook/instagram
"Το κάνει επειδή δεν θέλει να δίνει δικαιώματα ή απλώς δεν θέλει να δείξει ότι είναι μαζί μου;"
Σ ' έναν κόσμο που τα περισσότερα περνούν από το μικροσκόπιο των social media, μπορούν να περάσουν τα πάντα από το μυαλό σου. 


3. Δε βγάζει φωτογραφίες μαζί σου
Συνδέεται άμεσα με το αμέσως προηγούμενο, αφού αν "δε βγάζει" σημαίνει ότι "δεν ανεβάζει" φωτογραφίες κιόλας. Ύποπτο. Ειδικά αν όπου σταθεί κι όπου βρεθεί με τους φίλους του δεν αποχωρίζεται ούτε λεπτό το σέλφι στικ του.


4. Δεν είναι καθόλου εκδηλωτικός
Δε μας πειράζει αν δεν εκφράζεται όσο εσύ (κι ούτε πρέπει να το απαιτείς), αρκεί η στάση του να μη σου δημιουργεί ερωτηματικά κι ανασφάλειες. Αν όμως στις αρχές ήταν πιο εκδηλωτικός και τώρα δεν είναι, μια διερευνητική συζήτηση δε βλάπτει.


5. Πιάνεις τον εαυτό σου να νιώθει άβολα όταν δεν έχετε κάτι να πείτε (ντάξει, λογικό)
Συζήτησε το - όχι για να γεμίσεις τη σιωπή - αλλά για να του ξεκαθαρίσεις πως ακόμα κι αν δε μιλάτε όλη την ώρα δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου. Μόλις το λύσετε και το αποδεχτείτε, θα δεις που θα ηρεμήσεις κι εσύ.


6. Δεν έχεις πια χρόνο να κάνεις εκείνα τα πράγματα που σ' ευχαριστούσαν πριν μπεις σε σχέση
Αν αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη σχέση σου παρά στον εαυτό σου, αργά ή γρήγορα θα χάσεις τον εαυτό σου. Για να μη μπουχτίσεις, μπορείς να αναθεωρήσεις την κατανομή του χρόνου σου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσεις μια ολόκληρη μέρα βλέποντας τις Kardashians.



7. Κοντεύεις να ξεχάσεις ποια ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά του που σ' έκαναν να τον ερωτευτείς εξαρχής
Θέλεις επειδή επαναπαύτηκε; Θέλεις επειδή στην αρχή τον είχες εξιδανικεύσει και μετά τον απομυθοποίησες; Θέλεις επειδή πέρασε η πρώτη φάση της σχέσης που ήταν όλα μέλι γάλα; Σίγουρα πάντως χρειάζεται να το ψάξεις όχι τόσο μαζί του, αλλά μέσα σου. 


8. Τσεκάρεις ολημερίς κι ολονυχτίς τι κάνει στα social media
Δεν είναι παράλογο να κοιτάς τι κάνει ο άλλος στο προφίλ του (από κοινωνικό ενδιαφέρον πάντα, μην πάει το μυαλό σου σε τίποτα stalking). Βέβαια, η γραμμή που χωρίζει αυτή την - κατά τ' άλλα νορμάλ - κατάσταση με την παράνοια, δεν παύει να είναι αρκετά λεπτή. Και δε μου λες, μήπως σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια;


9. Δεν κάνετε πολλά πράγματα εκτός σπιτιού
Που θα πει, δεν κάνετε απολύτως τίποτα έξω από τους τέσσερις τοίχους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχετε βαρεθεί/κουραστεί/επαναπαυτεί; Αν δεν έχετε χρήματα για εξόδους, το καταλαβαίνω. Το να μην έχετε όρεξη για βόλτες, όχι και τόσο.


10. Δεν προτείνει κάτι για να περάσετε το βράδυ ή το ΣΚ σας
Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες για εξόδους/εκδρομές/σχέδια για το ΣΚ (φυσικά, εκεί έξω υπάρχουν κι αρκετές εξαιρέσεις). Θα ήταν σκέτο κελεπούρι αν έψαχνε διαρκώς για μέρη που πρέπει να εξερευνήσετε. Αν δεν προτείνει και ταυτόχρονα απορρίπτει ό,τι προτείνεις εσύ, όμως, παύει να είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. 


11. Όταν μιλάς για εκείνον και την σχέση σας στις φίλες σου, σχεδόν ποτε δεν έχεις να πεις κάτι θετικό 
Αλλά να σχολιάσεις μόνο αρνητικά πράγματα, τσακωμούς, ασυννενοησία, παράπονα που έχεις (και δεν του τα λες). Τώρα τυχαίο είναι αυτό; 


12. Νιώθεις ότι προσπαθείς πάρα πολύ γι΄αυτή τη σχέση
Όλες οι σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, αλλά αν αυτό σου προκαλεί άγχος και σου τρώει όλη σου την ενέργεια, καλύτερα να του πεις, όμορφα κι ωραία, όσα σε προβληματίζουν και να του εξηγήσεις τι σε κουράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add