Πώς να απαλλαγείτε από την μούχλα στο σπίτι σας και να την εμποδίσετε από το να εμφανιστεί ξανά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Απριλίου 21, 2017

Πώς να απαλλαγείτε από την μούχλα στο σπίτι σας και να την εμποδίσετε από το να εμφανιστεί ξανά

Η μούχλα στο σπίτι είναι ενοχλητική. Εκτός από αντιαισθητική, μπορεί επίσης να είναι και επικίνδυνη, αφού μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό ασθένειες.

Η μούχλα μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα, δύσκολα ανιχνεύεται, και ακόμα πιο δύσκολα αφαιρείται. Η καλύτερη άμυνα κατά της μούχλας είναι να ελέγχετε την υγρασία στο σπίτι σας. Αν, όμως, η μούχλα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της, δείτε τους παρακάτω 8 τρόπους για να την αντιμετωπίσετε.

Προσδιορίστε τα μέρη που μπορεί να συλλέγουν υγρασία

Αναζητήστε χώρους στο σπίτι σας που θα μπορούσαν να μαζέψουν υγρασία και να αναπτυχθεί μούχλα. Για παράδειγμα, ένα υπόγειο που πλημμύρισε, παράθυρα που στάζουν, ένα μπάνιο που είναι πάντα υγρό κ.λπ. Στη συνέχεια, εξαλείψτε την πηγή της υγρασίας. Μπορεί να χρειαστεί να πάρετε έναν αφυγραντήρα ή να χρησιμοποιήσετε κάποια χαλιά. Αν υπάρχουν όμως ζημιές, όπως μια βρύση που στάζει ή ένα παράθυρο που μπάζει νερά, τότε εκεί πρέπει να καλέσετε έναν ειδικό για να επιδιορθώσετε τις βλάβες.


Στεγνώστε αμέσως όλα τα υγρά σημεία

Οι διαρροές θα πρέπει να στεγνώνονται μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Οτιδήποτε δεν μπορεί στεγνώσει πλήρως, πρέπει να βγαίνει έξω απ’ το σπίτι. Είναι επίσης σημαντικό να μην αφήνετε κανένα βρεγμένο αντικείμενο γύρω από το σπίτι, ούτε τα βρεγμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο ρούχων σας.

Βελτιώστε τον εξαερισμό

Με το σωστό αερισμό μπορεί να μειωθεί η περιττή υγρασία στο σπίτι σας. Ανοίγοντας ένα παράθυρο ενώ μαγειρεύετε, πλένετε τα πιάτα ή κάνετε ντους, μειώνετε την υγρασία στο σπίτι σας.

Σωστή κυκλοφορία του αέρα

Ο καθαρός αέρας μειώνει την υγρασία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι στο σπίτι υπάρχει καλή ροή του αέρα ανάμεσα στα δωμάτια. Ανοίξτε τις πόρτες μεταξύ των δωματίων, αφήστε κενό μεταξύ των επίπλων και των τοίχων, και να αερίζετε συχνά τις ντουλάπες αφήνοντας τις πόρτες τους ανοιχτές.

Ελέγξτε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Το υγρό χώμα από τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί η μούχλα. Μπορείτε να προσθέσετε τσάι Taheebo στο νερό των φυτών σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας στις γλάστρες με τα φυτά σας.


Προστατέψτε το μπάνιο σας

Τα μπάνια είναι ένας παράδεισος για την υγρασία, έτσι, αυτός ο χώρος θα πρέπει να αερίζεται σωστά. Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε τη μούχλα στο μπάνιο σας.

Καθαρίστε τις ξύλινες επιφάνειες

Η μούχλα αναπτύσσεται συνήθως σε οργανικές ουσίες, όπως το βαμβάκι ή το ξύλο, έτσι, είναι σημαντικό να ξεσκονίζετε και να κρατάτε καθαρά πράγματα όπως τα χαλιά, τα ξύλινα έπιπλα, οι ταπετσαρίες, οι πίνακες, τα υφάσματα, τα βιβλία, τα δερμάτινα αντικείμενα, και άλλα τέτοια είδη στο σπίτι σας.

Εξάλειψη της μούχλας

Αν έχετε ήδη μούχλα, αφαιρέστε την αμέσως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω υλικά που θα σας χρησιμεύσουν να την καθαρίσετε καλύτερα:

Αν μετά τον καθαρισμό τα σημάδια της μούχλας επιμένουν, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να την αφαιρέσετε πλήρως.

διαφορετικό Πηγή: www.diaforetiko.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add