Υλικά:

  • 7 κούπες νερό (η μισή κούπα περίπου φεύγει στο βράσιμο)
  • 5-6 φύλλα δάφνης
  • 1κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους κόκκους πιπέρι ή ένα κοφτό κουταλάκι ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 2 κούπες αλεσμένο ρεβίθι (εμείς εδώ βρίσκουμε εύκολα αλεσμένο ρεβίθι για φτάζυμο –είναι πιο χοντροαλεσμένο από εκείνο που χρησιμοποιούμε στα κόλυβα- αλλά πολλές νοικοκυρές αλέθουν και μόνες τους ρεβίθια στο multi)
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο (1 πενηνταράκι έλεγε η συμβουλή κατά προσέγγιση πάντα (!) δηλ. 50 δράμια δηλαδή 160 γραμμάρια)
  • 2-2,3 κιλά αλεύρι (δείτε παρατηρήσεις
  • Μαυροσίσαμο και λίγο αποφλοιωμένο άσπρο σουσάμι προαιρετικά
  • Προαιρετικά, 1 κουταλάκι κύμινο και 1 κουταλάκι σόδα (για τους ανασφαλείς αυτή…)

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Counter of visitors (From 20/5/2017)

Flag Counter
 
Top