Πίεση στην σχέση ? - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016

Πίεση στην σχέση ?

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην σχέση τους, είναι η πίεση που δέχονται από το έτερον ήμισυ…
Η πίεση όμως χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) την εξωτερική πίεση και β) την εσωτερική πίεση, εντοπίζοντας τεράστιες διαφορές ανάμεσα τους.
Η εξωτερική πίεση είναι αυτή που κάνει κάποιον να νιώθει δυσφορία, από την συμπεριφορά του άλλου προς αυτόν. Είναι αυτή η κατάσταση όπου ο ένας από τους δύο, είτε από ενδιαφέρον, είτε λόγω χαρακτήρα, κάνει τον άλλον να νιώθει πιεσμένο και φυλακισμένο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που οι άνθρωποι πάνω στον ενθουσιασμό τους προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως η πολύ συχνή τηλεφωνική επικοινωνία από κάποιον που μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση παρακολούθησης από αυτό το πρόσωπο, ακόμα και αν είναι απόλυτα ανακριβής ή η πολύ έντονη διάθεση στο να περνάνε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί, απομονώνοντας έτσι τους φίλους/ες του/της, που αυτό φυσικά δημιουργεί μια αίσθηση αποξένωσης. Τέτοιου είδους καταστάσεις είναι πολλές και σίγουρα όλες θυμίζουν στιγμές που έχουμε περάσει στο παρελθόν, αλλά είναι αντιμετωπίσιμες με επικοινωνία. Δεν είπα κάτι καινούριο… είπα κάτι που ξέρουν όλοι οι άνθρωποι σαν έννοια, αλλά λίγοι εφαρμόζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με διάλογο και δεχόμενες τες για καιρό, φτάνουν σε ένα ψυχολογικό τέλμα όπου ξεσπάνε χωρίς να είναι πια ικανοί να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με ηρεμία και ρεαλισμό. Η διαφορετικότητα των χαρακτήρων είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και όταν κάποιος λειτουργεί με τρόπο που δημιουργεί «παρεμβολές», ο παθών οφείλει να ενημερώσει και αντιμετωπίσει ήρεμα και ανθρώπινα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον χαρακτήρα του άλλου. Το πιθανότερο αποτέλεσμα μετά από μια σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, θα είναι η αναδιοργάνωση της συμπεριφοράς και τέλος… η ψυχική ηρεμία.

η συνέχεια του άρθρου ειναι εδώ: http://georgevenios.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add