Ο Τσίπρας «κόβει» την τουρκική τηλεόραση στη Θράκη – Νέο χαστούκι στο Προξενείο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

Ο Τσίπρας «κόβει» την τουρκική τηλεόραση στη Θράκη – Νέο χαστούκι στο Προξενείο


Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους, για να ενημερώνονται από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε αυστηρά το Τουρκικό Προξενείο και το καθεστώς της Άγκυρας δηλώνοντας ότι «καμία ξένη αρχή δεν θα παίζει στη Θράκη».

https://youtu.be/x2hIvhyyeI8

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: