Εκλογές ΗΠΑ 2016: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος (Βιογραφικό) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος (Βιογραφικό)

Έτοιμος να... μετακομίσει στον Λευκό Οίκο είναι ο Ντόναλντ Τραμπ - Πηγή: Reuters

Ντόναλντ Τραμπ: ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, ο νέος πλανητάρχης, ο νικητής των αμερικανικών εκλογών.Μπορεί να μην είχε τις πολιτικές περγαμηνές της Χίλαρι Κλίντον, ούτε την αίγλη του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα όμως παίρνει στα χέρια του την τύχη των ΗΠΑ. Είναι από σήμερα ο 45ος πρόεδρος της χώρας. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, φρόντισε να αφήσει το στίγμα του.

Μπορεί να μην είχε προηγούμενη πολιτική εμπειρία, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ασκήσει επιρροή, υποστηρίζοντας με πάθος τις ιδέες του, ακόμη και αν αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη και τον διχασμό στις τάξεις των ρεπουμπλικανών.


Όσοι δεν τον αγαπούν, λατρεύουν να τον μισούν. Ο Ντόναλντ Τραμπδεν περνά απαρατήρητος, όχι μόνο τώρα που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, αλλά από όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο ιδιόρρυθμος μεγιστάνας φροντίζει να δίνει "τροφή" και να απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη, πότε με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή με τις πολιτικές του φιλοδοξίες, κι άλλοτε με την προσωπική του ζωή και με τις ακραίες απόψεις του για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως η οπλοκατοχή ή η μετανάστευση.

Τελευταία του επιδίωξη, είναι να γίνει πλανητάρχης... Έχοντας πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να είναι ο νικητής στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον και να γίνει κάτοικος του Λευκού Οίκου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Από τα πρώτα βήματα στο Κουίνς ως το χτίσιμο της αυτοκρατορίας

Ο Ντόναλτ Τζον Τραμπ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, το 1946 και πριν γίνει κτηματομεσίτης, επιχειρηματίας, δισεκατομμυριούχος κτλ, ήταν απλώς ένα από τα τέσσερα παιδιά του γερμανικής καταγωγής Φρεντ Τραμπ και της Μέρι, η οποία καταγόταν από τη Σκωτία.

Ατίθασος από μικρός, εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 13 ετών και άρχισε να φοιτά στηΣτρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης (NYMA), όπου- όπως ο ίδιος δήλωσε- η στρατιωτική εκπαίδευση ήταν πιο σκληρή και πιο ουσιαστική, από ότι ακόμη κι από τον Στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add