10 λόγοι για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μασάει τσίχλα ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016

10 λόγοι για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μασάει τσίχλα !



1. Κάνει καλό στα δόντια! Βοηθά στην έκκριση επιπλέον σάλιου, το οποίο είναι το καλύτερο εργαλείο μας ενάντια στην τερηδόνα. Το σάλιο περιέχει ουσίες που καταπολεμούν τα βακτηρίδια και βοηθούν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν αυτά στα δόντια. Η έκκριση σάλιου διευκολύνει επιπλέον και τη διαδικασία της πέψης..

2. Βοηθά την ανάπτυξη στοματοκινητικών δεξιοτήτων. Ενισχύει την κινητικότητα των δομών που υποστηρίζουν στοματικές λειτουργίες, όπως η γλώσσα.


3. Βοηθά τη διατήρηση κατάλληλης στάσης σώματος για περισσότερο χρόνο. Κατά τη μάσηση ενεργοποιούνται ταυτόχρονα και ορισμένοι μύες της ωμικής ζώνης και του κορμού, βελτιώνοντας σε ένα βαθμό τη στάση μας.

4. Ενισχύει την απόδοση σε οπτικοκινητικές δραστηριότητες καθώς βοηθά στην οπτική εστίαση.

5. Ενισχύει την ικανότητα εστίασης της προσοχής. Η διαδικασία της μάσησης επιταχύνει τους χτύπους της καρδιάς μας και αυξάνει τη ροή οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, διευκολύνοντας τη συνεργασία των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Βοηθά το σώμα και το μυαλό να παραμένουν σε ετοιμότητα για δράση/σκέψη/μάθηση, διατηρώντας κατάλληλη εγρήγορση.

6. Ενδυναμώνει τη μνήμη. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ μασάμε, αυξάνεται η δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για τη μνήμη.

7. Μειώνει συμπτώματα άγχους. Η ρυθμική κίνηση του μασήματος βοηθά στην απελευθέρωση εντάσεων.

8. Περιορίζει τη συνεχή αναζήτηση ανθυγιεινών σνακ.

9. Καλύτερα τσίχλα, παρά μολύβι/νύχια! Όταν το στόμα είναι ήδη απασχολημένο, δεν αναζητά μη βρώσιμα πράγματα (μολύβια, νύχια, μανίκια, μαλλιά κλπ) για να ασχοληθεί!

10. Έχει πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: