10 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να δείτε τις αράχνες με άλλο μάτι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016

10 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να δείτε τις αράχνες με άλλο μάτι

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αραχνοφοβία, οι επιστήμονες είναι διχασμένοι για τους ακριβείς λόγους που αυτό συμβαίνει.

Μερικοί ερευνητές αποδίδουν το φόβο στις αράχνες σε ένα εξελικτικό ένστικτο επιβίωσης. Στην Αφρική, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, οι πρόγονοί μας ζούσαν μαζί με διάφορα είδη δηλητηριωδών αραχνών, τα δαγκώματα των οποίων, ακόμη και αν δεν ήταν θανατηφόρα, θα μπορούσαν στείλουν κάποιον στο κρεβάτι για ημέρες ή εβδομάδες.

Άλλοι πάλι επιστήμονες λένε ότι η αραχνοφοβία είναι μια μαθημένη συμπεριφορά που οφείλεται είτε σε κάποιο παιδικό τραύμα είτε απλώς στο γεγονός ότι τα μικρά παιδιά βλέπουν τους γονείς και τα αδέλφια τους να τρομάζουν από τις αράχνες.

Όποια και αν είναι η γνώμη σας για τις αράχνες, παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική γοητεία αυτών των πλασμάτων σε δέκα υπέροχες φωτογραφίες.

Η ταραντούλα antilles pinktoe (Avicularia versicolor) αλλάζει χρώμα όσο μεγαλώνει. Η κοιλιά της μετατρέπεται από μπλε σε ροζ ή κόκκινο χρώμα και το καβούκι της γίνεται μεταλλικό πράσινο.

Η αράχνη huntsman (Holconia immanis) έχει την ικανότητα να κρύβεται κάτω από τον φλοιό του δέντρου.

Η νότια μαύρη χήρα (Latrodectus mactans) πριν βρει καταφύγιο στο εσωτερικό υδραυλικών εγκαταστάσεων, έφτιαχνε το σπίτι της σε βοηθητικά κτίσματα, τσιμπώντας τους άνδρες σε μια μάλλον ευαίσθητη περιοχή.

Η μεξικανική ταραντούλα Brachypelma boehmei αντιμετωπίζει τους εχθρούς της ρίχνοντας τρίχες από το σώμα της.

Η Νότια Καρολίνα είναι η μοναδική πολιτεία των ΗΠΑ που έχει επίσημο είδος της αράχνης, την αράχνη λύκο της Καρολίνας.

Η Αβικουλάρια ταραντούλα όταν είναι νέα έχει ροζ σώμα και σκούρα πόδια ενώ όταν φτάνει στην στην ενηλικίωση, αποκτά σκούρο σώμα και ροζ πόδια.

Το τσίμπημα της καφέ ερημίτισσας αράχνης ( Loxosceles reclusa ) παράγει ένα δηλητήριο που καταστρέφει σιγά-σιγά τον ανθρώπινο ιστό.

Τα harvestmen (γένος Leiobunum) δεν είναι πραγματικά αράχνες, αλλά ένας είδος αραχνοειδών εντόμων.

Η αράχνη λύκος (Hogna osceola) ξεχωρίζει μέσα στο σκοτάδι χάρη στα ιδιαίτερα μάτια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add