10 καθημερινές συνήθειες που ΟΛΟΙ έχουμε και είναι καταστροφικές για τα νεφρά μας. Δώστε προσοχή στη 8η! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2016

10 καθημερινές συνήθειες που ΟΛΟΙ έχουμε και είναι καταστροφικές για τα νεφρά μας. Δώστε προσοχή στη 8η!

Τα νεφρά είναι δύο όργανα σε σχήμα φασολιού το καθένα σε μέγεθος μπουνιάς και βρίσκονται κάτω από τα πλευρά, σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Κάθε μέρα τα νεφρά φιλτράρουν 115-140 λίτρα ούρων και περιττών υγρών και αποτρέπουν την συσσώρευση ακαθαρσιών στο σώμα. 

Διατηρούν σταθερά τα επίπεδα ηλεκτρολυτών και παράγουν ορμόνες που βοηθάνε στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος, παράγουν ερυθρά αιμοσφαίρια και διατηρούν τα οστά δυνατά.

Από ότι φαίνεται, τα νεφρά είναι αρκετά σημαντικά. Τα υγιή νεφρά είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία του σώματος. Η βλάβη στα νεφρά μπορεί συχνά να περνά απαρατήρητη, γι’αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία τους.

Δείτε μια λίστα με 10 κοινές συνήθειες που μπορεί να προκαλούν μεγάλη πίεση στα νεφρά και να οδηγούν σε σοβαρή βλάβη με τον καιρό.

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό: Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες των νεφρών είναι να φιλτράρουν το αίμα και να απομακρύνουν τις τοξίνες και τα περιττά υλικά που βλάπτουν το αίμα. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, τότε αυτά συσσωρεύονται και προκαλούν σοβαρή ζημιά στο σώμα.

2. Καταναλώνετε πολύ αλάτι: Το σώμα χρειάζεται νάτριο για να λειτουργήσει σωστά, αλλά οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Οι περισσότεροι καταναλώνουν πολύ νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος και την πίεση στα νεφρά.

3. Καταναλώνετε πολλή ζάχαρη: Μελέτες έχουν ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα από δύο ροφήματα με ζάχαρη τη μέρα είναι περισσότερο πιθανό να έχουν πρωτεΐνη στα ούρα. Η πρωτεΐνη στα ούρα είναι ένα πρώιμο σημάδι δυσλειτουργίας των νεφρών.


6. Κρατάτε τα ούρα: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά όλοι το κάνουν. Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να πάμε τουαλέτα, αλλά είμαστε απασχολημένοι και το αναβάλλουμε. Αυτό, αυξάνει την πίεση και οδηγεί σε βλάβη αλλά και πέτρες στα νεφρά.

5. Σας λείπουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία: Μια υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για την γενικότερη υγεία, αλλά και για την λειτουργία των νεφρών. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά ή νεφρική δυσλειτουργία, όπως βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο.

6. Πίνετε υπερβολικά πολύ καφέ: Η καφεΐνη αυξάνει την πίεση του αίματος και τοποθετεί επιπλέον πίεση στα νεφρά, όπως και το αλάτι. Με τον καιρό, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη στα νεφρά.

7. Καταναλώνετε πολλή πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης (ιδιαίτερα κόκκινου κρέατος) αυξάνει το μεταβολικό φορτίο στα νεφρά. Όσο πιο πολλή ζωική πρωτεΐνη καταναλώνει κανείς, τόσο πιο δύσκολο είναι να λειτουργήσουν τα νεφρά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πίεση και να οδηγήσει σε βλάβη.

8. Δεν κοιμάστε αρκετά: Η χρόνια έλλειψη ύπνου συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, ανάμεσα τους και ασθένεια στα νεφρά. Το σώμα κατά την διάρκεια του ύπνου δουλεύει για να επιδιορθώσει τον ιστό των νεφρών, έτσι η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει δύσκολη αυτή την ανάρρωση.

9. Παίρνετε πολλά παυσίπονα: Τα παυσίπονα με ή χωρίς συνταγή γιατρού συχνά δεν έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η υπερβολική χρήση τους όμως μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη στα νεφρά και το συκώτι.

10. Καταναλώνετε υπερβολικά πολύ αλκοόλ: Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα μια στο τόσο, αλλά πάνω από ένα ποτό την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης στα νεφρά. Το αλκοόλ αυξάνει την πίεση στα νεφρά και το συκώτι.

Ο Dr. Axe θα σας δείξει πώς να διατηρείτε τα νεφρά σας υγιή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: