Το μυστικό της μακαρονάδας του γέροντα Ευδόκιμου! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016

Το μυστικό της μακαρονάδας του γέροντα Ευδόκιμου!




Απλούστερη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα και πιο νόστιμη δεν μπορεί να υπάρξει από αυτή που μας μαγείρεψε ο γέροντας Ευδόκιμος* στην αυλή του ρακάδικου Σκάντζα της Κηφισιάς. Φτιάχνει τη σάλτσα με χυμό ντομάτας, δεν βάζει κρεμμύδι, μόνο σκόρδο και την δένει με αλεύρι!

Υλικά
1 κιλό μακαρόνια
2 ποτήρια του νερού χυμός ντομάτας
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη λίγη
1 κλωνάρι βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
τυρί τριμμένο

Ρίχνουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι να ροδίσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε / Όταν καβουρντιστεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ταψί με ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και σάλτσα.Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Άνδρο και στη Σίφνο, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στο ρακάδικο Σκάντζα της Κηφισιάς. Πολύ αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν, ο γέροντας Ευδόκιμος είναι γνωστός επίσης για το έργο του στην Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, στην οποία θα προσφερθεί το σύνολο των εσόδων από την πώληση του βιβλίου του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: