Εντυπωσιακός κήπος από… ερασιτέχνες! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28, 2016

Εντυπωσιακός κήπος από… ερασιτέχνες!

Ο ιδιωτικός κήπος που βλέπετε ονομάζεται “Four Seasons Garden” και μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος όσο κάποιοι άλλοι διάσημοι αγγλικοί κήποι ή δημόσιοι ανά τον κόσμο που έχουμε δει κατά καιρούς, όμως αποτελεί προϊόν προσωπικής εργασίας των ιδιοκτητών του και σίγουρα… παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους!


Υπάρχουν σίγουρα εκατοντάδες -ίσως χιλιάδες- εντυπωσιακοί κήποι σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σχεδιαστεί και επιμελούνται από ομάδες επαγγελματιών, είτε είναι αρχιτέκτονες κήπου είτε κηποτέχνες είτε κηπουροί, και μάλιστα με σημαντικό κόστος.


Ο κήπος “Four Seasons Garden” δημιουργήθηκε από δύο αυτοδίδακτους κηπουρούς, τον Tony και τη Marie Newton, στην κατοικία τους στο Wallsall της Βρετανίας. Η ενασχόλησή τους με τα φυτά αρχικά ξεκίνησε ως χόμπι αλλά σιγά-σιγά ο κήπος τους εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο όμορφους προαστιακούς κήπους της χώρας.


Πριν από 20 χρόνια, το ζευγάρι αποφάσισε να μετατρέψει τη μικρή αυλή του σπιτιού του σε μια εντυπωσιακή… επίδειξη δημιουργικής κηπουρικής! Σε έναν μικρό χώρο δημιούργησαν μια ποικιλία χρωμάτων και φυτών όλες τις εποχές του χρόνου!


Αζαλέες, κωνοφόρα, θάμνοι, φτέρες, εξωτικά φυτά, φοίνικες, μπαμπού και μπανανιές κάνουν ολόγυρα την εμφάνισή τους και φροντίζονται καθημερινά, συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό υπαίθριο σκηνικό για την οικογένεια, και όχι μόνο!


“Ο κόσμος εντυπωσιάζεται και απορεί συνάμα με το αποτέλεσμα! Όλοι αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνουμε; Αφιερώνοντας πολύ χρόνο…”, απαντούν και οι δύο. Ο κήπος ανοίγει κάποιες φορές το χρόνο για το κοινό, με ένα συμβολικό εισιτήριο, ενώ όλα τα έσοδα η οικογένεια τα διαθέτει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: