Κέικ γεμάτο βιταμίνες, για δυνατό ξεκίνημα.. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2016

Κέικ γεμάτο βιταμίνες, για δυνατό ξεκίνημα..



Της Αλεξάνδρας Μιμίκου

Ένα κέικ όλο υγεία για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια και νοστιμιά. Περιέχει μήλο και καρότο και επικάλυψη (frosting) με κρέμα τυριού και λεμόνι μυρωδάτο, γιατί μπορεί να διαφέρει από τα συνηθισμένα σπογγώδη κέικ όμως είναι εξίσου ενδιαφέρον, γευστικό και χορταστικό: σχεδόν ένα ολόκληρο πρωινό σε μία φέτα!

Για το κέικ

Υλικά

2 αυγά
200 γραμ. μαύρη ζάχαρη
70 γραμ. κρέμα γάλακτος
180 γραμ. καρότο τριμμένο
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
100 γραμ. σπορέλαιο
330 γραμ. αλεύρι
¼ κ.γ. σόδα
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο)
Η εκτέλεση είναι πανεύκολη. Απλά ανακατεύετε τα αυγά με την κρέμα, το λάδι και τη μαύρη ζάχαρη και προσθέτετε το μήλο, το καρότο και τέλος το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε μια φόρμα με διάμετρο περίπου 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.


Για την κρέμα τυριού με άρωμα λεμονιού

250 γραμ. βούτυρο αγελάδος
340 γραμ. τυρί κρέμα
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
μισό λεμόνι, ξύσμα
Χτυπάτε το βούτυρο αγελάδος με τη ζάχαρη άχνη και, μόλις αφρατέψει, ρίχνετε το τυρί κρέμα μαλακωμένο. Τέλος αρωματίζετε την κρέμα με το ξύσμα.

Μοντάρισμα

Κόβετε το κέικ οριζόντια σε δύο ή τρία μέρη και προσθέτετε, με σπάτουλα ή σακούλα, την κρέμα εναλλάξ. Καλύπτετε την επιφάνεια με κρέμα και διακοσμείτε με λίγο τριμμένο καρύδι. Το διατηρείτε στο ψυγείο. Αυτό το κέικ είναι ακόμα πιο νόστιμο όταν τρώγεται κρύο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: