ΟΑΣΘ : Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του οργανισμού - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

ΟΑΣΘ : Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του οργανισμού



Οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), προχωρούν από αύριο σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν το ποσό των 6.1 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, Ο Πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης,δήλωσε πως «η διάρκεια της επίσχεσης εργασίας μας θα εξαρτηθεί από το πότε κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ θα βάλουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των τελευταίων δύο μηνών».

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της επίσχεσης εργασίας ελήφθη σε σημερινή συνεδρίαση του αρμοδίου οργάνου των εργαζομένων, καθώς δεν υπήρξε καμιά κίνηση εκ μέρους της διοίκησης του οργανισμού όπως και του αρμόδιουυπουργού υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, για την επίλυση του ζητήματος.


Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είχε προτείνει στην διοίκηση του οργανισμού που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, να αναλάβει το δημόσιο να προκαταβάλλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Με την προϋπόθεση όμως ότι αυτά τα χρήματα θα πιστώνονταν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ μελέτησε την πρόταση και την χαρακτήρισε μη σύννομη. Ωστόσο γνωστοποίησε τον αριθμό λογαριασμού της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, ώστε να καταβληθούν οι μισθοί τους.

Ωστόσο πέραν τούτου ουδέν. Για αυτό και οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην επιλογή της επίσχεσης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add