Η «απάντηση» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στους γονείς του Ωραιόκαστρου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2016

Η «απάντηση» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στους γονείς του Ωραιόκαστρου

Μια «αγκαλιά» για τα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνίες και περιβάλλοντα έχει ανοίξει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στις φωνές φόβου και ρατσισμού των τελευταίων ημερών. 

ΕΘΝΟΣ On Line

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Βογιατζής, μέλος του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω σχολείου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ, είναι ανοιχτή εδώ και χρόνια.

«Είναι μια αγκαλιά καθολική. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό κάποιων, πάντως το σχολείο μας είναι γεμάτο από παιδιά μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Βογιατζής, εξηγώντας πως στο σχολείο φοιτούν και δύο προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται σε σπίτια της περιοχής (1 στο 5ο δημοτικό κι ένα στο συστεγαζόμενο 1ο δημοτικό Συκεών).

Τα προσφυγόπουλα, όπως ανέφερε ο κ. Βογιατζής, παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα, εκτός από ένα δίωρο που μπαίνουν σε τάξεις υποδοχής, όπου υπάρχουν και κάποια παιδιά από Αλβανία.


«Τα παιδιά είναι εξαιρετικά χαρούμενα γιατί έχουν βρει ένα περιβάλλον ιδανικό. Ο σύλλογος διδασκόντων δρα προς αυτή την κατεύθυνση με τον καλύτερο τρόπο και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα» τόνισε.

«Θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να 'ναι δικά μας παιδιά»
Χθες, το 5ο Δημοτικό Σχολείο των Συκεών «απάντησε» στην ανακοίνωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου για το θέμα των παιδιών προσφύγων, λέγοντας: «θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να 'ναι δικά μας παιδιά».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική κοινωνία παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ' ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους». 

«Θεωρούμε ντροπή», συμπληρώνουν οι γονείς των Συκεών, «την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτή την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add