Τα 11 αντικείμενα που απαγορεύεται να μπουν στο πλυντήριο πιάτων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Αυγούστου 06, 2016

Τα 11 αντικείμενα που απαγορεύεται να μπουν στο πλυντήριο πιάτων

Αν δεν υπήρχαν τα πλυντήρια πιάτων ο κόσμος θα ήταν... φοβερά βρώμικος. Ωστόσο, η πολύτιμη αυτή οικιακή συσκευή αποτελεί και μια τεράστια παγίδα για τους τεμπέληδες, που προκειμένου να μην πλύνουν τίποτα με τα χεράκια τους βάζουν τα πάντα, αδιακρίτως σε αυτό. Και στη συνέχεια «λούζονται» το αποτέλεσμα. Ξεχαρβαλωμένα μαχαιροπίρουνα, θολά γυαλικά, ξεβαμμένα πιάτα. Και συνήθως απορούν κιόλας γιατί συνέβη αυτό το πράγμα.
Για να μην βρεθείτε ποτέ αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση, παρακάτω παρουσιάζεται η λίστα με τα 11 αντικείμενα που επ' ουδενί δεν πρέπει να μπουν στο πλυντήριο πιάτων.

Tα καλά μαχαίρια
Καταρχάς τα μαχαίρια είναι πιο εύθραυστα από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Αφενός το πλυντήριο μπορεί να τα χαλάσει και να τα τρίψει, ενώ είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ζημιές και σε άλλα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί στο πλυντήριο. 

Σκεύη από χυτοσίδηρο
Η πλύση στο πλυντήριο πιάτων θα φθείρει τις επιστρώσεις από διάφορα επιχρίσματα που έχουν τα συγκεκριμένα σκεύη, καταστρέφοντάς τα ουσιαστικά, ενώ είναι πολύ πιθανό να τα κάνει να σκουριάσουν. 

Ξύλινες κουτάλες και άλλα σκεύη

Καταρχάς, πριν τοποθετήσετε οτιδήποτε ξύλινο στο πλυντήριο πιάτων κοιτάξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα ξύλινα αντικείμενα μπορούν εύκολα να παραμορφωθούν, να ανοίξουν και να χάσουν το φινίρισμά τους στις υψηλές θερμοκρασίες. 

Κρυστάλλινα και άλλα χειροποίητα γυάλινα ποτήρια και μποτίλιες

Είναι σαν να τα πετάτε με δύναμη στο πάτωμα. Τα κρύσταλλα και τα χειροποίητα φυσητά γυαλιά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στη θερμότητα και αν τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων είναι εξαιρετικά πιθανό να σπάσουν. Επίσης, το απορρυπαντικό μπορεί να τα κάνει να χάσουν τη λάμψη τους. 

Επίχρυσα μαχαιροπίρουνα
Αν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων θα είναι σαν να θέλετε να τα κάνετε να ξεθωριάσουν. 

Αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες
Εάν τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων είναι πιθανό να φύγει η επίχριση εκείνη που τους δίνει την αντικολλητική ιδιότητα. Είναι δηλαδή πιθανό να καταστραφούν. 
Μαχαιροπίρουνα με πλαστικές λαβές
Λόγω του ότι οι πλαστικές λαβές συνήθως τοποθετούνται με κόλλες είναι εξαιρετικά πιθανό οι υψηλές θερμοκρασίες να τις καταστρέψουν. Και στο τέλος της πλύσης να βρείτε μαχαιροπίρουνα σε δυο κομμάτια. 

Μπολ αλουμινίου μιας χρήσης
Το πιθανότερο είναι ότι θα καταστραφούν. Θα χάσουν το σχήμα τους, θα τρυπήσουν, θα γεμίσουν σημάδια... 

Πλαστικά μπολ μιας χρήσης
Τα πλαστικά μπολ μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο αλλά όχι και αυτά που προορίζονται για μια χρήση. Απλώς θα... λιώσουν. 

Κονσέρβες και μπουκάλια
Αφενός θα καταστραφούν, αφετέρου αν αποκολληθούν οι ετικέτες τους μπορεί να φράξουν τους βραχίονες ψεκασμού ή την αντλία του νερού και να καταστρέψουν το πλυντήριό σας. 
Σερβίτσιο με επίχρυση γιρλάντα
Αν το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, απλά, όταν το βγάλετε, δεν θα βρείτε τη γιρλάντα.

Πηγή: iefimerida.grfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add