Και στη Θεσσαλονίκη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων των 10€ - Εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία, μεταφορές και άλλες υπηρεσίες για ηλικίες 13-30 ετών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2016

Και στη Θεσσαλονίκη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων των 10€ - Εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία, μεταφορές και άλλες υπηρεσίες για ηλικίες 13-30 ετών

Μπορεί κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής να χρησιμοποιούσαμε τα εκπτωτικά πλεονεκτήματα που μας προσέφερε η φοιτητική ταυτότητα ή αλλιώς «πάσο», αλλά μετά την απόκτηση του πτυχίου τι γίνεται; Η πλέον κατάλληλη λύση για τους νέους ηλικίας 13-30 ετών είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.
Πρόκειται για μια εύχρηστη ατομική κάρτα η οποία αναγνωρίζεται από 5 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι) προσφέροντας τους περισσότερες από 100.000 προσφορές υπηρεσιών σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε 38 χώρες του εξωτερικού.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης αναφορικά με την κινητικότητα και την προώθηση της συμμετοχής των νέων. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (ΓΓΝΓ) του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EYCA (European Youth Card Association) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Μέχρι πρότινος την κάρτα αυτή, η οποία κοστίζει μόνο 10 ευρώ και έχει ετήσια διάρκεια, μπορούσε κανείς να την προμηθευτεί υποβάλλοντας την αίτηση του είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικά στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και στη συνέχεια να την παραλάβει τα γραφεία του ιδρύματος νεολαίας (Αχαρνών 417) στην Αθήνα.

Μετά τη μεγάλη ζήτηση που διαπιστώθηκε για την κάρτα, η ΓΓΝΓ παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους δικαιούχους να αποκτήσουν την κάρτα ή να την ανανεώσουν επισκεπτόμενοι το παράρτημα της γενικής γραμματείας που στεγάζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α' 1 και στο γραφείο 24Ε.

«Σκοπός του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι να δίνει όχι μόνο το κίνητρο, αλλά και την πρακτική δυνατότητα σε κάθε νέο να ζει, συμπεριφέρεται, διασκεδάζει, γνωρίζει, μαθαίνει, ταξιδεύει, όπως κάθε νέος Ευρωπαίος» δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, υπογραμμίζοντας: «Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία έχουμε την υποχρέωση να το υλοποιήσουμε με κάθε μέσο και εργαλείο που διαθέτουμε. Και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι ένα από αυτά».
Στη Θεσσαλονίκη η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει ισχυρή παρουσία με μεγάλες συνεργασίες για σιδηροδρομικές, αστικές και υπεραστικές μεταφορές, τουριστικές παροχές και παροχές υγείας, είσοδο σε μουσεία, κινηματογράφους, δίδακτρα κ.ά.

Ενδεικτικά οι εκπτώσεις και τα φθηνά εισιτήρια που αφορούν τη Θεσσαλονίκη:
· ΤΡΑΙΝΟΣΕ: €12 τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Ιntercity στις γραμμές: Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, Αθήνα - Καλαμπάκα
· ΟΑΣΘ: έκπτωση 20% στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
· ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ: Έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα, που εξυπηρετεί η εταιρεία.
· Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: απεριόριστες επισκέψεις 24 ώρες το 24ωρο έναντι συμβολικού αντιτίμου 25 ευρώ ανά επίσκεψη. Έκπτωση 20% στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και 35% σε διαγνωστικές εξετάσεις κ.α. Οι παροχές ισχύουν και για τα μέλη των οικογενειών των κατόχων της Κάρτας (γονείς, σύζυγο, παιδιά). Επίσης ισχύουν και για το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι και το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
· Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: Έκπτωση 25% στους κατόχους της κάρτας, σε όλες τις ζώνες.
· Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Δωρεάν είσοδος.
· Ξενοδοχεία μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα μέσα από τις παραπάνω ιστοσελίδες μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά είτε να καλώντας στα τηλέφωνα 210 2599444, 210 2599422 και 2310 257131-7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add