Το τέλος του Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα (video) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Το τέλος του Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Τούμπα (video)


Σε εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σχεδόν αμέσως μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, μηχανήματα και μπουλντόζες.

Να σημειωθεί πως οι αντιεξουσιαστές που κατέλαβαν πριν από λίγο τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη ζητούν μεταξύ άλλων και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου, όπως υποστηρίζουν βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» κατελήφθη για πρώτη φορά το 2005 από αντιεξουσιαστές. Χρησιμοποιήθηκε ως στέγη και ως χώρος πολιτικού προβληματισμού. Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος με την Αστυνομία καθώς οι αντιεξουσιαστές απομακρύνθηκαν δύο φορές από τον χώρο καταφέρνοντας να τον ανακαταλάβουν και τις δύο.

Το ορφανοτροφείο ιδρύθηκε το 1934 για να στεγάσει τα ορφανά κορίτσια που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και μέχρι τότε στεγάζονταν σε πρόχειρα παραπήγματα. Τα λιγοστά κορίτσια που έμειναν στο ίδρυμα το 2000 μεταφέρθηκαν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα».

Το εν λόγω κτίριο ανήκε στο Υπουργείο Υγείας και το 2011 παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανέγερση εκκλησιαστικού ιδρύματος για άτομα με χρόνια παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add