H Γερμανία αγοράζει την Monsanto και δηλητηριάζει την Ευρώπη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

H Γερμανία αγοράζει την Monsanto και δηλητηριάζει την Ευρώπη

Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Κομισιόν ανακοίνωσε ότι "ενέκρινε τρεις κατηγορίες γενετικά τροποποιημένων σπόρων για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές". Πρόκειται για τους γενετικά τροποποιημένους (ΓΤΟ) σπόρους σόγιας της Monsanto (Roundup, Ready 2, Xtend), που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παραγωγή τροφίμων και σε ζωοτροφές, παρά τις έντονες αντιδράσεις για το ενεργό συστατικό Glyphosate.
Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Βερολίνο εγκρίνει και μάλιστα συνιστά την εξαγορά της Monsanto από τον γερμανικό αγρο-φαρμακευτικό γίγαντα, την Bayer! Ή μήπως πρόκειται για άλλη μια απόκρυφη στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτων και του υποτελή της, που ηγείται στην Ε.Ε., του Βερολίνου, για να προωθήσει αυτή την καταστροφική για την Ευρώπη ΤΤΙΡ (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου) όσο δεν πάει άλλο στον ευρωπαϊκό πληθυσμό;
Παρά το γεγονός ότι τα διεφθαρμένα δυτικά συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης που υποκινούνται από τους Γκλομπαλιστές κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν σε άγνοια όσο γίνεται τους πολίτες, η αλήθεια σιγά-σιγά αποκαλύπτεται. Πάνω από το 90% των Γερμανών αντιτίθενται στο ζιζανιοκτόνο glyphosate της Monsanto (με εμπορική ονομασία «Roundup») - το οποίο o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), μετά από πολλές μελέτες, έχει κατατάξει ως καρκινογόνο. Μεγάλο ποσοστό Γερμανών αντιτίθεται επίσης στους ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) στα τρόφιμα.
Σύμφωνα με την μυστική διαπραγμάτευση για την ΤΤΙΡ, εταιρείες, όπως η Monsanto, θα υπερισχύουν της κοινής γνώμης. Οι νόμοι των πολυεθνικών, που συνοδεύονται από το δικό τους ιδιωτικό σύστημα δικαιοσύνης, θα είναι υπεράνω των εθνικών δικαστηρίων των «κυρίαρχων» κρατών μελών της Ε.Ε. Ουσιαστικά, κάθε δημόσια διαδήλωση θα καταστέλεται βίαια από την αστυνομία και τις στρατιωτικές δυνάμεις - απολύτως “νόμιμα”, επειδή μια υπογεγραμμένη και εγκεκριμένη ΤΤΙΡ θα επιβάλει τον νόμο της, με απαίτηση να εκτελείται ακόμα και με στρατιωτικό νόμο, αν είναι απαραίτητο, ενάντια στην θέληση των πολιτών.
Η εξαγορά της Monsanto από την γερμανική Bayer για 62 δισεκατομμύρια δολλάρια δεν θα είναι μόνο η μεγαλύτερη εξαγορά αγρο-φαρμακευτικής εταιρείας στην ιστορία, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πιο κερδοφόρα και ταυτόχρονα η πιο καταστροφική για την ανθρωπότητα. Ιδιαίτερα τώρα που ο ΠΟΥ, ο συντηρητικός και πάντα "πολιτικά ορθός" διεθνής οργανισμός υγείας, δηλώνει ότι το glyphosate προκαλεί καρκίνο - κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το γνώριζαν από τις πολλές προηγούμενες μελέτες που είχαν γίνει από φημισμένα ερευνητικά ιδρύματα στη Γαλλία, στη Γερμανία, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες [Πηγή: http://www.theguardian.com/]. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες τροφίμων έχουν επιβλαβείς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, μεταξύ των οποίων και καρκίνο.


Δεν είναι έκπληξη συνεπώς το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν το Glyphosate και οι ΓΤΟ στην Ευρώπη. Εάν η ΤΤΙΡ υπογραφεί και επικυρωθεί από τις υποτελείς νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της Ε.Ε., αυτά τα δηλητήρια θα γίνουν νόμιμα, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η γνώμη των πολιτών. Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλά χρήματα - όχι δισεκατομμύρια, αλλά τρισεκατομμύρια. Οπότε η τιμή εξαγοράς της Monsanto από την Bayer - προφανώς στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτων και του Βερολίνου - 62 δις δολλάρια - δεν είναι παρά ψίχουλα.

Για να υπερασπιστεί την θέση της, η Γερμανία ίσως αρχίσει την συνήθη κινδυνολογία περί απώλειας θέσεων εργασίας, εάν δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευση αυτή. Το επιχείρημα της απώλειας θέσεων εργασίας, είτε είναι αλήθεια είτε ψέμμα, λειτουργεί πάντα και ιδιαίτερα σε κάθε χώρα που διέπεται από νεοφιλελεύθερες απόψεις. Μιλώντας για την απώλεια θέσεων εργασίας, πού ήταν η Μέρκελ όταν η Ουάσιγκτων υποχρέωσε την Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσσία, οι οποίες κόστισαν στην γερμανική βιομηχανία τουλάχιστον 300.000 έως 400.000 θέσεις εργασίας;

Εντέλει, η Ρωσσία ίσως να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύει τα ΓΤΟ και τα δηλητήρια της Monsanto/Bayer. Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πρόσφατα ότι μετά τις “κυρώσεις απαγόρευσης εξαγωγής προϊόντων της Ε.Ε.”, η ρωσσική γεωργία κινητοποιήθηκε και κατέκτησε γρήγορα την αυτάρκεια σε σημείο που η Ρωσσία μπορεί πλέον να προμηθεύει την Ευρώπη με βιολογικά τρόφιμα για όσους θέλουν να αποφύγουν τα ΓΤΟ. Είναι μια ενθαρρυντική προοπτική, που θα πρέπει να κάνει σαφές προς κάθε προοδευτική και κυρίαρχη ευρωπαϊκή κυβέρνηση ότι το μέλλον βρίσκεται στην συνεργασία με την Ρωσσία, με την Ανατολή - και όχι πλέον με τη σάπια και δόλια Δύση.
Το Glyphosate και οι ΓΤΟ αποτελούν βασικά στοιχεία των αντιδράσεων κατά της ΤΤΙΡ. Εάν η Γερμανία κατέχει την Monsanto και τις πολλές επιβλαβείς για την ανθρωπότητα πατέντες της, η γερμανική κυβέρνηση λογικά θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει τα προϊόντα της εταιρείας, δηλαδή η Γερμανία θα γίνει η κινητήρια δύναμη για την ΤΤΙΡ. Η κυβέρνηση της Γερμανίας, φυσικά, όχι οι πολίτες. Αυτή είναι η ουσία της μοιραίας σύμπραξης Ουάσιγκτων-Βερολίνου που αφορά την «προώθηση» της Bayer για την αγορά της Monsanto. Ποιος ξέρει τι είδους κίνητρα έχουν υποσχεθεί στην Bayer. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε.


Δεν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για να αγοράσει η Bayer την Monsanto. Σύμφωνα με το περιοδικό ASEED Ευρώπη (Δράση για την Αλληλεγγύη στην Ισότητα του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας) της 21ης ​​Οκτωβρίου 2013: “Η Bayer είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές φυτοφαρμάκων και σπόρων. Μια τρέχουσα έρευνα για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι, από την άποψη του αριθμού των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ΓΤΟ, η Bayer έρχεται πραγματικά πρώτη. Καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, κριθάρι, σόγια, βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, κράμβη, πατάτες, καπνός, τομάτες, σταφύλια - ο κατάλογος των “διαγονιδιακών” φυτών, των οποίων τις πατέντες κατέχει ο “αγρο-επιστημονικός” τομέας της Bayer, είναι μεγάλος.
Η εταιρεία έχει πάρει ακόμα πατέντες για γενετικώς τροποποιημένα δέντρα, π.χ. λεύκες, πεύκα και ευκαλύπτους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας από την Coalition Against Bayer Dangers (Συνασπισμό κατά των Κινδύνων από την Bayer) και το No Patents on Seeds! (Όχι Πατέντες στους Σπόρους) για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) στο Μόναχο (Γερμανία). Για τον σκοπό αυτό, οι οργανώσεις αυτές εξέτασαν εξονυχιστικά όλες τις αιτήσεις για πατέντες που υποβλήθηκαν από την Bayer τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, η εταιρεία κατέχει 206 από ένα σύνολο 2.000 πατεντών σε διαγονιδιακά φυτά που έχουν εκδοθεί στην Ευρώπη. Αυτό θέτει την Bayer στην πρώτη θέση – πιο πάνω και από την Pioneer (με 179), την BASF (με 144), την Syngenta (με 135) και την Monsanto (με 119)”.
Οι άνθρωποι δεν μετράνε απέναντι στα κέρδη. Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους – αυτό είναι το κυρίαχο σύνθημα της νεοφιλελεύθερης σκέψης και οικονομίας. Εάν η Γερμανία συμφωνήσει και για την ΤΤΙΡ, η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει. Αυτό είναι το δόγμα. Αυτό θέλει η αυτοκρατορία του κακού. Αυτή είναι η σκέψη για το πώς θα επιβληθεί με το ζόρι η ΤΤΙΡ στην Ευρώπη. Εάν δεν λειτουργήσει αυτό, υπάρχουν πάντα οι “false flags”, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που δικαιολογούν τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των κατά τόπους δυνάμεων ασφαλείας - ολοκληρωτική καταστολή. Όταν οι άνθρωποι κυριαρχούνται από τον φόβο δεν έχουν το κουράγιο να πολεμήσουν ενάντια στην επιβαλλόμενη εμπορική συμφωνία. Απλώς θέλουν να είναι ασφαλείς από την πανταχού παρούσα, επινοημένη από την Δύση, τζιχαντιστική τρομοκρατία.
Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι η Ουάσιγκτων δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για τις συμφωνίες ΤΤΙΡ και TPP (Συμφωνία Συνεργασίας Ειρηνικού). Είναι μέρος του Μεγάλου Σχεδίου για την παγκόσμια ηγεμονία, όπως και η «αλλαγή καθεστώτος» σε χώρες με ανεπιθύμητες κυβερνήσεις, με αριστερούς ηγέτες, που υπερασπίζονται την κυριαρχία των χωρών τους, όπως η Συρία, η Βενεζουέλα, το Ιράν, η Βολιβία, ο Ισημερινός - και ας μην ξεχνάμε τις μόνες χώρες που δίνουν μια ελπίδα για την ανθρωπότητα: την Κίνα και την Ρωσσία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει το τερατώδες χταπόδι των πολυεθνικών, που καθοδηγείται από το δόλιο οικονομικό και νομισματικό σύστημα της Ουάσιγκτων. Είμαστε όλοι εμείς, οι πολίτες κάθε χώρας.


Σύμφωνα με το σχέδιο της Ουάσιγκτων, όλες αυτές οι αδέσμευτες χώρες πρέπει να πέσουν - «αλλαγή καθεστώτος» με κάθε μέσον. Το ίδιο σχέδιο εφαρμόζεται πεισματικά και για τις απεχθείς εμπορικές συμφωνίες, τις ΤΤΙΡ και TPP, που πρέπει να επιβληθούν δια της βίας στους πληθυσμούς των ευρωπαϊκών και ασιατικών πληθυσμών των χωρών που συμμετέχουν. Τα μέλη αυτών των 40 χωρών-εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP). Ωστόσο, οι εμπορικές ανταλλαγές που προβλέπονται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και ασιατικών συμφωνιών θα είναι όλες προς όφελος του “ηγεμόνα” και δεσμευτικές για τους εταίρους του. Η υστεροφημία του Ομπάμα μπορεί να εξαρτάται από αυτές τις συμφωνίες.
Οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες δεν πρέπει να ξεχάσουν τι συνέβη στο Μεξικό, στο πλαίσιο της NAFTA που προώθησε ο Κλίντον, την οποία ακολούθησε η συμφωνία του Ελεύθερου Εμπορίου στην Κεντρική Αμερική - CAFTA-DR (σε Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα και Δομινικανή Δημοκρατία) – μια πλήρης οικονομική καταστροφή για τους αγρότες αυτών των χωρών. Για δεκάδες χιλιάδες από αυτούς, οι NAFTA και CAFTA ήταν και εξακολουθούν να είναι η καταδίκη τους στην φτώχεια.
Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν λόγο στην απόφαση υπέρ ή κατά της ΤΤΙΡ, είναι ενθαρρυντικά τα όσα γράφει ο Guardian: “Παρά την συντονισμένη πίεση της κυβέρνησης Ομπάμα να τελειώσει τόσο η ΤΤΙΡ και όσο και η TPP, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, η υποστήριξη για αυτές τις εμπορικές συμφωνίες παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση στο εσωτερικό των ΗΠΑ: μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι την ΤΤΙΡ στηρίζει το 18% μόνο των πολιτών, σε σύγκριση με το 53% το 2014”. Θα λάβει τελικά υπ' όψιν του το Κογκρέσσο των ΗΠΑ την γνώμη των πολιτών απέναντι στις συμφωνίες TPP και ΤΤΙΡ;
Το παρήγορο σημείο σ' αυτή την σκοτεινή προοπτική που επικρέμαται πάνω από την Ευρώπη είναι ότι οι άνθρωποι αφυπνίζονται στις ΗΠΑ. Μια παρόμοια αντίδραση μπορεί να σταματήσει στην Γερμανία την πρόθεση της Bayer να εξαγοράσει την Monsanto - την εταιρεία-δολοφόνο που δηλητηριάζει την τροφή. Πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε, ότι αν δεν δράσουμε - και μάλιστα γρήγορα - μπορεί να χάσουμε την τεράστια δύναμη που έχουμε απέναντι σε μια ολιγάριθμη ελίτ. Με συντονισμένες προσπάθειες και “τσαγανό” μπορούμε να νικήσουμε το τέρας.

[Πηγή: του Peter Koenig*, Global Research, 25/05/2016, http://www.globalresearch.ca/germany-buys-monsanto-and-sells-the-ttip-to-europe/5527174]

*Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης πρώην στέλεχος της ΠαγκόσμιαςΤράπεζας και έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο στον τομέα του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά στα Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, Vineyard of The Saker Blog και σε άλλους δικτυακούς τόπους. Είναι ο συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – βιβλίου φαντασίας που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και σε 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.109, Ιούλιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: