Τουρίστες έβγαλαν μια caretta caretta από τη θάλασσα και χοροπηδούσαν πάνω της για σελφις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

Τουρίστες έβγαλαν μια caretta caretta από τη θάλασσα και χοροπηδούσαν πάνω της για σελφις

Στο Λίβανο, κάφροι τουρίστες εκσφενδόνισαν μια θαλάσσια χελώνα από τη θάλασσα, για να τραβήξουν φωτογραφίες μαζί της. Το υλικό που βγήκε στη δημοσιότητα από την παραλία Αβάνα νότια της Βηρυτού, δείχνει πολλά άτομα να σέρνουν μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα από τη θάλασσα για να την δείρουν και να χοροπηδάνε πάνω τις για να βγάλουν φωτογραφίες.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν έναν άνδρα να τραβάει τη χελώνα από τη θάλασσα και τα την πετάει πάνω στην ακτή, όπου ξυλοκοπήθηκε και πατήθηκε. Μια φωτογραφίε δείχνει μια μαμά να κρατάει το παιδί της που έχει σκαρφαλώσει στο κέλυφος της χελώνας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Jason Mier των Animals Lebanon δήλωσε ότι μίλησε με ένα άτομο που είδε έναν από τους παραθεριστές να χτυπάει τη χελώνα με ένα ραβδί. Η θαλάσσια χελώνα υποφέρει από ραγίσματα στο κρανίο, και τραυματισμούς σε άλλα σημεία του σώματός της. Χωρίς εντατική θεραπεία, αυτοί οι τραυματισμοί θα ήταν πιθανόν να αποβούν μοιραίοι.

Η GreenArea International, μια τοπική μη κερδοσκοπική, έχει δει πολλές νεκρές θαλάσσιες χελώνες τον περασμένο μήνα. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη χελώνα διασώθηκε από την ΜΚΟ και θα γιατρευτεί από το Animals Lebanon.

Οι δράσεις των παραθεριστών δεν ήταν μόνο ανήθικες και κτηνώδεις, αλλά αναμφισβήτητα παράνομες. Η χελώνα Caretta Caretta είναι ένα απειλούμενο είδος στο Λίβανο, το οποίο σημαίνει ότι είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης στο εγγύς μέλλον. Οι μεγαλύτερες απειλές της για την επιβίωση είναι το ότι δεν βρίσκει ασφαλή μέρη για να γεννήσει αυγά. Η ρύπανση, η αλιεία και οι τράτες που ψαρεύουν γαρίδες έχουν παίξει επίσης σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην κατάσταση της θαλάσσιας χελώνας στο Λίβανο και διεθνώς.

Οι θαλάσσιες χελώνες μεταναστεύουν προς την ακτή κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας τους, η οποία κυμαίνεται από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Θα κολυμπήσουν εκατομμύρια μίλια για να γεννήσουν τα αυγά , το οποίο μπορεί να ήταν και η πρόθεση της συγκεκριμένης χελώνας.

Η χελώνα είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για να σιγουρευτούν ότι οι τραυματισμοί στο κρανίο και το κέλυφός της δεν είναι μόνιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: