Οδηγίες για τα capital controls και τις αναλήψεις των 840 ευρώ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Οδηγίες για τα capital controls και τις αναλήψεις των 840 ευρώ



Κάθε δεύτερο Σάββατο η ανανέωση του ορίου 
 Σε εφαρμογή τέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου το νέο όριο αναλήψεων των 840 ευρώ ανά 15ήμερο, σύμφωνα με το ΦΕΚ χαλάρωσης των capital controls που είχε δημοσιευτεί λίγες ώρες νωρίτερα. 

Ταυτόχρονα αναλήψεις χωρίς όριο μπορούν να πραγματοποιούν όσοι καταθέσουν «φρέσκο» χρήμα στις τράπεζες. Τα ποσά που κατατίθενται πλέον στις τράπεζες θεωρούνται «νέο» χρήμα και είναι ελεύθερη η ανάληψή τους για το σύνολο του ποσού της νέας κατάθεσης, είτε πρόκειται για 500 ευρώ, είτε για 5.000 ευρώ, είτε για οποιοδήποτε ποσό. 

Oι πολίτες μπορούν να λάβουν συνολικά 840 ευρώ στις δύο εβδομάδες. 

Από τις 30 Ιουλίου (Σάββατο) θα γίνει η πρώτη ανανέωση του 15ημέρου. Στη συνέχεια οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και τις 12 Αυγούστου να σηκώνουν ως και 840 ευρώ. 

Εάν δεν προβούν στην ανάληψη αυτού του ποσού έως τότε, το όριο αυτό θα χαθεί από το Σάββατο 13/8, οπότε και θα ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης. 

Πλέον οι καταθέτες μπορούν να «σηκώνουν» σωρευτικά έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες. 

Δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή της δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του παραπάνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε οριζόμενου δεκαπενθημέρου. 

Στη νέα υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις: 

1. Επιτρέπεται η ανάληψη ποσού έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες. 

2. Επιτρέπεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα. 

3. Επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά. 

4. Επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η ανάληψη μετρητών, έως του ποσοστού 30% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, μεταφέρονται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς στην Ελλάδα. 

5. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών-σπουδαστών ERASMUS. 

6. Επιτρέπεται Το άνοιγμα λογαριασμού σε συνταξιούχους που είναι κάτοικοι εξωτερικού, για την καταβολή της σύνταξής τους στην Ελλάδα. 

7. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, επιτρέπονται οι πληρωμές συντάξεων και προνομιακών επιδομάτων πάσης φύσεως στο εξωτερικό από φορείς κοινωνικής ασφάλισης που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, με πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί εκτός Ελλάδος. 

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: