Ο ...πόλεμος της ραγάδας: εξαφανίστε τις ανέξοδα με «μαμαδίστικες» (δοκιμασμένες) συνταγές - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Ο ...πόλεμος της ραγάδας: εξαφανίστε τις ανέξοδα με «μαμαδίστικες» (δοκιμασμένες) συνταγές

Αλήθεια νούμερο 1: Δεν είστε ο μόνος άνθρωπος που έχει ραγάδες. Αντίθετα, η πλειοψηφία έχει. Αλήθεια νούμερο 2: Επίσης η πλειοψηφία τις σιχαίνεται. Αλήθεια νούμερο 3: η …μαμά έχει δώσει τη δική της επιτυχημένη σπιτική συνταγή, που διώχνει τις ραγάδες. Εσείς την ακούσατε;

Οι αντιαισθητικές ραγάδες είναι ορατές γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος, που βρίσκονται κυρίως στο κοιλιακό τοίχωμα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν στους μηρούς, τα μπράτσα, τους γλουτούς και το στήθος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να καλύπτουν και μεγάλες περιοχές του σώματος.

Ενώ η εγκυμοσύνη είναι η κύρια αιτία πίσω από τις ραγάδες, η ξαφνική αύξηση ή απώλεια βάρους, η ταχεία ανάπτυξη, διάφοροι κληρονομικοί παράγοντες, το στρες και οι αλλαγές στη φυσική κατάσταση, ενδεχομένως να είναι οι ένοχοι της δικής σας περίπτωσης. Το ζήτημα όμως δεν είναι να ανακαλύψουμε τον ένοχο, αλλά να βρούμε την καλύτερη δυνατή (και ανέξοδη) λύση. Γι’ αυτό και συμβουλευόμαστε τις παραδοσιακές συνταγές της «μαμάς», που ακολουθούν.

Πώς τον τρίβουν τον καφέ;
Ο καφές είναι ένα εξαιρετικό συστατικό, που εκτός από τα νεύρα, τεντώνει και τις ραγάδες. Αλέστε τους κόκκους του καφέ, χωρίς να γίνουν τελείως αλοιφή όμως. Κάντε μια πάστα, προσθέτοντας νερό και εφαρμόστε τη πάνω στα σημάδια.

Τρίψτε πάνω στο δέρμα για δύο λεπτά και έπειτα σκουπίστε το με ένα ζεστό πανί. Ξεπλύνετε το δέρμα με νερό και εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα. Επαναλάβετε για ένα μήνα.

Ζάχαρη για τη …γλύκα
Η λευκή ζάχαρη είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις ραγάδες. Ιδανική και για απολέπιση, στον τομέα «πόλεμος της ραγάδας» απλά αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη με λίγο αμυγδαλέλαιο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στις ραγάδες. Τρίψτε απαλά το μίγμα στο δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα, πριν το ντους. Ακολουθήστε τη συνταγή για ένα μήνα ή και περισσότερο αν χρειαστεί.

Η μαγική πατάτα
Ο χυμός της πατάτας περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, που ενισχύουν την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος. Κόψτε λοιπόν, μια πατάτα μεσαίου μεγέθους σε χοντρές φέτες, πάρτε ένα από τα κομμάτια και τρίψτε το απαλά πάνω στις ραγάδες για λίγα λεπτά. Βεβαιωθείτε βέβαια ότι το υγρό από την πατάτα καλύπτει την περιοχή, που θέλετε. Αφού αφήσετε τον χυμό πατάτας να στεγνώσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Πιο…ξινή επιλογή
Ένας άλλος καλός τρόπος για να εξαφανίσετε (ή να μειώσετε, για να μην είμαστε και υπερβολικοί) τις ραγάδες είναι να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού, το φυσικό όξινο, που βοηθά στην επούλωση και τη μείωση των ραγάδων, των τραυματισμών του δέρματος, της ακμής και άλλων πολλών προβλημάτων. Με λίγα λόγια, το λεμόνι πρέπει να γίνει ο όξινος …φίλος μας.

Τρίψτε φρέσκο χυμό λεμονιού απαλά πάνω στις ραγάδες με κυκλικές κινήσεις . Αφήστε το χυμό να εμποτίσει το δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εναλλακτικά, αναμίξτε ίσες ποσότητες χυμό αγγουριού και χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το μίγμα στις ραγάδες.

Extra παρθένα συνταγή
Το ελαιόλαδο δε χρειάζεται διαφήμιση. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, που μεταξύ άλλων βοηθούν στη βελτίωση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, όπως για παράδειγμα οι ραγάδες. Κάντε ένα χλιαρό μασάζ με αγνό ελαιόλαδο στην περιοχή που εντοπίσατε το πρόβλημα. Η κίνηση αυτή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις ραγάδες, σε μεγάλο βαθμό. Αφήστε το μίγμα για μισή ώρα, έτσι ώστε οι βιταμίνες Α, D και Ε στο έλαιο να απορροφηθούν από το δέρμα.

Μία άλλη εναλλακτική είναι να αναμίξετε το ελαιόλαδο με ξίδι και νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως κρέμα νυκτός. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλλαγμένο από την απολέπιση, θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ραγάδων.

Για ομελέτα ή μήπως όχι;
Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αλλά στην περίπτωση των ραγάδων, είναι μία ακόμη ευεργετική συνταγή, καθώς τα ασπράδια τους, περιέχουν αμινοξέα και πρωτεΐνες, που είναι η απάντηση στα σημάδια του δέρματος. Η συνταγή έχει ως εξής: χτυπάτε τα ασπράδια από δύο αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι. Καθαρίζετε την περιοχή της ραγάδας με νερό και στη συνέχεια εφαρμόζετε ένα παχύ στρώμα από τα ασπράδια με ένα πινέλο μακιγιάζ. Τα αφήνετε τα να στεγνώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα ξεπλένετε με κρύο νερό.

Στο τέλος, θυμηθείτε να βάλετε λίγο λάδι στο δέρμα για να το κρατήσετε ενυδατωμένο. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και σύντομα θα δείτε θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: