Αριθμοί: Οι Απόψεις Των Ευρωπαίων Για Τους Πρόσφυγες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016

Αριθμοί: Οι Απόψεις Των Ευρωπαίων Για Τους Πρόσφυγες

 To Pew Research Center δημοσίευσε μία εκτενή έρευνα που καταγράφει τις απόψεις των πολιτών από 10 ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες.
Ο αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός Pew διεξήγαγε μία εκτενή έρευνα για τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών για τους πρόσφυγες. Πολίτες από 10 χώρες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους επάνω σε ζητήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της παρουσίας των προσφύγων στην κοινωνία και την ανεκτικότητα της κοινωνίας απέναντί τους. Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ισπανία. Στις ερωτήσεις της έρευνας απάντησαν 11.494 άνθρωποι από τις 4 Απριλίου 2016 έως τις 12 Μαΐου 2016, ενώ οι χώρες που επιλέχθηκαν αντιπροσωπεύουν το 80% της ΕΕ των 28 και παράγουν το 82% του ευρωπαϊκού AEΠ.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας
 Σύμφωνα με την έρευνα, σε 8 από τις 10 χώρες παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν πως η παρουσία μεταναστών αυξάνειτην πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα τους.



Σε 5 χώρες, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να καλύψουν θέσεις εργασίας των ντόπιων, με τους Ούγγρους (82%), τους Πολωνούς (75%), τους Έλληνες (72%), τους Ιταλούς (65%) και τους Γάλλους (53%) να εκφράζουν έντονα αυτή την ανησυχία, περισσότερο από πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, μόνο στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και στην Ελλάδα πάνω από το 65% των πολιτών έχουν αρνητική άποψη για τους μουσουλμάνους στις χώρες τους.



Τέλος, στο σύνολο των χωρών που διεξήχθη η έρευνα, οι πολίτες πιστεύουν πως οι μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία, αλλά επιθυμούν να είναι απομονωμένοι. Μάλιστα στο 46% των Ιταλών, το 37% των Ούγγρων , το 35% των Πολωνών και το 30% των Ελλήνων θεωρούν πως οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στη χώρα τους έχουν στο παρελθόν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με μουσουλμανικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Το Προφίλ Του Έλληνα



HΕλλάδα σημειώνει πολλές αρνητικές πρωτιές στη συγκεκριμένη έρευνα. Από τις 10 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις αρνητικές απόψεις κατά των Εβραίων (55% του γενικού πληθυσμού) ενώ σημειώνει υψηλά ποσοστά στις αρνητικές απόψεις για τους Ρομά (67%) και τους μουσουλμάνους (65%).

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται εμμέσως κατά της πολυπολιτισμικότητας, καθώς πιστεύουν πως η υψηλή «διαφορετικότητα» καθιστά τη χώρα τους ένα «κακό μέρος» για να ζήσει κάποιος. Μόλις το 10% των Ελλήνων πιστεύει πως η αυξανόμενη διαφορετικότητα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής στη χώρα τους, ενώ το 27% δηλώνει πως δεν υπάρχει διαφορά.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κλίμακα εθνικής ταυτότητας την οποία κατασκεύασαν οι ερευνητές του Pew, η οποία αποτελείται από έναν κανονικοποιημένο δείκτη, που περιλαμβάνει απαντήσεις από 4 ερωτήσεις της έρευνας που αφορούν στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας. Το αποτέλεσμα της κλίμακας είναι εντυπωσιακό, κατατάσσοντας τους Έλληνες πρώτους, καθιστώντας τους τους πιο συντηρητικούς στα κριτήρια τα οποία θεωρούν πως πρέπει να πληροί κάποιος για να θεωρείται Έλληνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: