Παγωτό λιώνει μέσα σε τραγανό κέλυφος από μπισκότα περιχυμένο με maple syrup.



Απολαύστε τηγανητό παγωτό ακολουθώντας τα παρακάτω 5 βήματα.

Υλικά
Παγωτό βανίλια
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση
1. Δουλεύοντας γρήγορα φτιάξτε με μια σέσουλα παγωτού 6 στρογγυλές μπάλες και βάλτε τες σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο στην κατάψυξη. Αφήστε τες να παγώσουν καλά για 2 ώρες.
2. Σπάστε τα μπισκότα σε τρίμματα και βάλτε τα σε ένα ρηχό μπολ. Και πάλι δουλεύοντας γρήγορα κυλήστε τις μπάλες παγωτού πάνω στα τριμμένα μπισκότα. Ξαναβάλτε τες στην κατάψυξη για 1 ώρα.
3. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα μπολ. Δουλεύοντας γρήγορα, βουτήξτε κάθε μπάλα παγωτού πρώτα στο μείγμα των αυγών και μετά, τινάζοντας την περίσσεια, κυλήστε τες στα τριμμένα μπισκότα. Βάλτε τις μπάλες παγωτού στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.
4. Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο και ζεστάνετέ το στους 190 βαθμούς (αν δεν έχετε θερμόμετρο, στη θερμοκρασία αυτή ένας κομματάκι ψωμί αποκτά χρυσό χρώμα μέσα σε μισό λεπτό). Σε 2 παρτίδες, τηγανίστε τις μπάλες παγωτού για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν.
5. Βγάλτε τες με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι, στραγγίξτε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και περιχύνοντας με σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top