Σκόπια: Η έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα στα μνημεία του Γκρούεφσκι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 30, 2016

Σκόπια: Η έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα στα μνημεία του Γκρούεφσκι

Μετά από παύση δύο μηνών, συνεχίζεται η έρευνα για το έργο «Σκόπια 2014» από το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα.

Προσκλήθηκε για κατάθεση ο δήμαρχος του Κέντρου Αντρέι Ζερνόφσκι για τα έργα που έχουν ανεγερθεί στο «μικρό δακτύλιο» της πόλης των Σκοπίων, όπου βρίσκονται τα περισσότερα αγάλματα και της κτήρια που ‘αναμορφώθηκαν’ από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Ζερνόφσκι, ελπίζει ότι θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη οριστικά το έγκλημα που φέρει την ονομασία «Σκόπια 2014».

Νωρίτερα η εισαγγελική αρχή έλαβε στην κατοχή της έγγραφα και δαπάνες που σχετίζονται με τον δήμο για την κατασκευή τεσσάρων μνημείων. Πρόκειται για τα μνημεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου- ως έφιππος πολεμιστής, που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα κόστισε € 8,2 εκατομμύρια, του Φίλιππου Β΄ που κόστισε € 4,4 εκατομμύρια, του Τσάρου Σαμουήλ- € 1,5 εκατ. και του Μετόντι Αντόνοφ Τσέντο €868 χιλιάδες.

Και τα τέσσερα αγάλματα δημιουργήθηκαν στα ιταλικά χυτήρια «Gustaini» και «Marinelli» καθώς και στο εργαστήριο τέχνης «Bazanti».Σημειώνεται ότι όταν ανέλαβε την δημαρχία ο Ζερνόφσκι, από τον πρώην δήμαρχο –εκλεχτό του Γκρούεφσκι, Βλαντίμιρ Τοντόροβιτς, διαπίστωσε μια σειρά παρατυπιών, καταχρήσεις χρημάτων, σοβαρές οικονομικές παραβάσεις στη διαδικασία προκήρυξης των διαγωνισμών κλπ.Οι σχετικές καταγγελίες του νυν δημάρχου είχαν υποβληθεί στον εισαγγελέα πριν από σχεδόν τρία χρόνια, αλλά η υπόθεση είχε ‘παγώσει’, σύμφωνα με την τηλεόραση 'Τέλμα'.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίουπαραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: