Από την Ιταλία η μοναδική δεσμευτική προσφορά για ΤΡΑΙΝΟΣΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Από την Ιταλία η μοναδική δεσμευτική προσφορά για ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. ήταν τελικά η μόνη εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, την RZD.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία RZD με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), για την οποία δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά. Για τα επόμενα βήματα θα αποφασίσει το αμέσως προσεχές διάστημα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Για την ΕΕΣΣΤΥ, υπήρχαν αρχικά τρεις ενδιαφερόμενοι: η Siemens, η κοινοπραξία της γαλλικής Alstom με τον όμιλο Κοπελούζου, και οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: