Επίσημες μελέτες: Γιατί οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν φυτική αντί για ζωική διατροφή - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

Επίσημες μελέτες: Γιατί οι γιατροί πρέπει να ενθαρρύνουν φυτική αντί για ζωική διατροφή

Αίσθηση προκάλεσαν οι νέες ανανεωμένες οδηγίες προς τους γιατρούς από τους επιστήμονες της Kaiser Permanente, του μεγαλύτερου παροχέα υγείας και συμβολαίων υγείας στην Αμερική με 9.3 εκ. ασφαλισμένους, μετά από έρευνα της εταιρίας.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την περίληψη της έρευνας:
`Ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης υπάρχουν σε εθνικό επίπεδο, καθώς ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, συμβάλλει στην εξάπλωση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Για τους λόγους αυτούς, οι γιατροί που ψάχνουν για οικονομικά αποδοτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας των ασθενών τους, σίγουρα πρέπει να προσπαθούν να τους οδηγήσουν σε υγιέστερους τρόπους ζωής.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με μια φυτικά βασισμένη διατροφή, η οποία ορίζεται ως μια αγωγή που ενθαρρύνει μια φυτική διατροφή με προιόντα ολικής και αποθαρρύνει τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά καθώς και όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σας παρουσιάζουμε την έρευνα αυτή ως δείγμα για τα πιθανά οφέλη υγείας από μια τέτοια διατροφή. Η έρευνα δείχνει ότι τα φυτικά βασισμένη διατροφή είναι οικονομικά αποδοτική, χαμηλού κινδύνου που μπορεί να μειώσει τον δείκτη μάζας σώματος, την αρτηριακή πίεση, HbA1C(διαβήτη) και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Μπορεί επίσης να μειώσει τον αριθμό των φαρμάκων που απαιτούνται για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών και χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ισχαιμική καρδιακή νόσος.

Οι γιατροί θα πρέπει να εξετάσουν την δυνατότητα να συστήσουν μια φυτικά βασισμένη διατροφή σε όλους τους ασθενείς τους, ιδιαίτερα εκείνους με υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις ή παχυσαρκία….`

Μάλιστα εξέδωσε και έναν οδηγό φυτικής διατροφής, μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ.

Το ερώτημα που γεννάται σίγουρα είναι: Άραγε πάμε σε μια νέα εποχή με έμφαση στην διατροφή αντί για τα φάρμακα;

Το μέλλον θα δείξει!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: