ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! (ΝΕΑ) ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Μαΐου 24, 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! (ΝΕΑ) ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!!


Τα γελάκια ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν έφεραν αρχικά την απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, και εν συνεχεία νέες τουρκικές παραβιάσεις στην Κύπρο… Αυτή είναι η «αλληλεγγύη» της Τουρκίας… Προκλητικός όπως πάντα ο Πρόεδρος της Τουρκίας και απίστευτα πιο προκλητικός ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που του χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά…

Σοβαρή αναστάτωση φέρνουν στις πτήσεις από και προς την Κύπρο αλλά και στις υπερπτήσεις στην περιοχή ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας παράνομες τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις νότια και νοτιοδυτικά του Ακάμα, που ουσιαστικά έχουν κλείσει τους κύριους άξονες πτήσεων από και προς τα δυτικά της Κύπρου.

Δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για διαχείριση της κατάστασης οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας κάλεσαν χθες για ενίσχυση συναδέλφους τους εκτός υπηρεσίας, ώστε να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις διαχείρισης της κατάστασης.

Όλες οι πτήσεις από δυτικά, αντί να έρχονται πάνω από τον Ακάμα, λάμβαναν οδηγίες να πετούν αρκετά νοτιότερα, αυξάνοντας την απόσταση και τον χρόνο πτήσης μέχρι Λάρνακα και Πάφο.

Κι αυτό επειδή σε απόσταση μέχρι και μερικά μίλια βόρεια του Ακάμα εκτελούσαν πτήσεις σε χαμηλό ύψος μέχρι και 10.000 πόδια τρία αεροσκάφη τύπου CASA CN-235-100M ASW του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. Πρόκειται για αεροσκάφη, ανίχνευσης υποβρυχίων κ.τ.λ.

Οι τουρκικές πτήσεις γίνονται σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού FIR Λευκωσίας, με τα αεροσκάφη να εκτελούν και χαμηλές πτήσεις -μέχρι 10.000 πόδια στη θαλάσσια ζώνη βόρεια του Ακρωτηρίου του Ακάμα μέχρι και τον κόλπο της Μόρφου. Μάλιστα τα απόγευμα κινήθηκαν και νοτιότερα, δηλαδή ανοικτά της Πέγειας και σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από τις ακτές.

Δεδομένου ότι η κίνηση αεροσκαφών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο αυτές τις μέρες, το πρόβλημα ήταν χθες ιδιαίτερα έντονο, χωρίς όμως να προκύψει οποιαδήποτε επιπλοκή.
Σύμφωνα με τη σχετική τουρκική ανακοίνωση προς αεροναυτιλλομένους η αεροναυτική άσκηση στην ίδια περιοχή θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε «πόλεμος» με ΝΟΤΑΜ με την Κυπριακή Δημοκρατία να απαντά επανειλημμένα στα τουρκικά ΝΟΤΑΜ, να ενημερώνει ότι είναι παράνομα, να καλεί τα αεροσκάφη να διατηρούν επαφή και να λαμβάνουν οδηγίες μόνο από τους ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας της Λευκωσίας. Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποκλείσει ουσιαστικά όλη την περιοχή από τη θάλασσα μέχρι και ύψος 100.000 ποδών.

Να σημειωθεί ότι και νότια της Κύπρου υπάρχει περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις, που επηρεάζουν μεν την εναέρια κυκλοφορία χωρίς όμως να προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού αφορούν χαμηλό ύψος, ενώ οι επιβατηγές πτήσεις στην περιοχή διεξάγονται πολύ πιο ψηλά και δεν επηρεάζονται κύρια σημεία διέλευσης πτήσεων.


hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: