Πως να αντιμετωπίζουμε αρνητικούς ανθρώπους; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Πως να αντιμετωπίζουμε αρνητικούς ανθρώπους;



Oι περισσότεροι από μας έχουμε πονέσει ή έχουμε νιώσει αρνητικά ως επακόλουθο της επαφής μας με έναν αρνητικό άνθρωπο. Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους; Πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευάλωτοι στην αρνητικότητά τους; Πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε ώστε να νιώθουν και αυτοί καλύτερα;

ΠΩΣ EINAI ENAΣ APNHTIKOΣ ANΘPΩΠOΣ

Ένας άνθρωπος μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικός όταν είναι δυστυχισμένος, απαισιόδοξος και γενικά βλέπει την αρνητική πλευρά της ζωής. Yπάρχουν δύο κατηγορίες αρνητικών ανθρώπων. H μια είναι όταν “ο άλλος προκαλεί” και η άλλη όταν “εγώ προκαλώ”. Oι περισσότερες όμως περιπτώσεις είναι ένας συνδυασμός και των δύο κατηγοριών.
O “άλλος προκαλεί” τύπος κάνει κριτική, παραπονιέται, συζητά και κατηγορεί τους άλλους για τα προβλήματα και την δυστυχία του. Συχνά απορρίπτει και βρίζει τους άλλους. Γίνεται επιθετικός και αντιτίθεται σε κάθε συζήτηση, ανεξάρτητα από το τι πραγματικά πιστεύει. Έχει την τάση να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια. Συνήθως υψώνει το τόνο της φωνής του και μιλά επιθετικά.
O “εγώ προκαλώ” τύπος, τείνει να κατηγορεί τον εαυτόν του, να τον απορρίπτει, να υποσκάπτει την υγεία και την ευτυχία του, είναι απαισιόδοξος, βλέπει προβλήματα και κινδύνους σε κάθε κατάσταση, νιώθει αδύναμος, ανίκανος, ένα ευάλωτο θύμα στις συνθήκες της ζωής και των ανθρώπων γύρω του. Παραπονιέται συνέχεια για τη ζωή και τα προβλήματά της και ακτινοβολεί γενικά μια αύρα δυστυχίας και αρνητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add