Το να φτιάξεις την τέλεια, αφράτη, λαχταριστή και πανάλαφρη σπιτική σαντιγί μπορεί να φαίνεται βουνό, αν ακολουθήσεις όμως τους παρακάτω τρεις κανόνες, θα δεις πως είναι παιχνιδάκι!

1. Ξεκίνα με τα σωστά υλικά: Για αφράτη σαντιγί που στέκεται, χρησιμοποίησε κρέμες γάλακτος με την ένδειξη «τουλάχιστον 35% λιπαρά». Για γλυκύτητα, πρόσθεσε 2κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη ανά κούπα κρέμας, πριν ξεκινήσεις το χτύπημα.
2. Δούλευε συγκεντρωμένα: Σε ένα παγωμένο μπολ και με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα, χτύπησε την παγωμένη κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι το μίξερ να αφήνει γραμμές κατά μήκος της κρέμας. Μείωσε την ταχύτητα και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές. Αν έχεις το κουράγιο, κράτησε το μπολ ανάποδα πάνω από το κεφάλι σου -αν η σαντιγί είναι έτοιμη, το μείγμα πρέπει να μείνει στο μπολ.
3. Μην πανικοβληθείς αν το παρακάνεις με το χτύπημα: Απλά πρόσθεσε λίγη φρέσκια κρέμα ακόμα και ανακάτεψε την με μια σπάτουλα με μεγάλες κινήσεις. Επανέλαβε όσες φορές χρειάζεται μέχρι η σαντιγί να δέσει και να γίνει απαλή.



Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αναζήτηση στο magazino1

Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
Top