Υποδέχτηκαν πρόσφυγες στη Βέροια πετώντας τους γουρουνοκεφαλές (Video & Photos) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2016

Υποδέχτηκαν πρόσφυγες στη Βέροια πετώντας τους γουρουνοκεφαλές (Video & Photos)

Εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και την ιδιοσυγκρασία μας σαν Έλληνες διαδραματίστηκαν το βράδυ στη Βέροια, όταν 6 λεωφορεία με πρόσφυγες από την Ειδομένη έφτασαν στο στρατόπεδο φιλοξενίας Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.


«Αγανακτισμένοι» κάτοικοι με Ελληνικές σημαίες περίμεναν τους πρόσφυγες και μόλις τα πούλμαν εμφανίσθηκαν άρχισαν να γιουχάρουν και να πετούν γουρουνοκεφαλές.
Κάποια στιγμή, δε, παραλίγο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν από την άφιξη των πούλμαν.

Η εμφάνισή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.


Ο βουλευτής όταν ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα βγήκε και μίλησε στον κόσμο: «Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά... Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό»


Τότε ένας ιερέας είπε: «Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: